Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El pare d’una víctima de Joaquín Benítez impulsa un congrés sobre abusos infantils
  • CA

El primer Congrés d’abordatge multidisciplinari de l’Abús Sexual Infantil ja té data. Serà el 13 i 14 de març i comptarà amb la presència de l’alcaldessa Ada Colau i de Maria Victòria Rosell, la delegada del govern contra la violència de gènere.

Manuel Barbero, el pare d’una de les víctimes de Benítez, el professor dels Maristes condemnat d’abusos sexuals, és qui està al darrere de la organització d’aquesta trobada. El congrés comptarà amb una sèrie de ponències i debats relacionats amb l’assetjament sexual a menors “per seguir avançant en l’erradicació de la violència sexual”, expliquen els organitzadors.

El congrés té com a objectiu l’intercanvi entre professionals de diverses disciplines dedicats a l’atenció dels nens supervivents de violència sexual. Així com també continuar en la tasca de visibilització per lluitar contra la violència sexual, ja que “el que no es coneix, no existeix”, afirmen els organitzadors.

21 anys i nou mesos de presó

El professor dels Maristes Joaquín Benítez va ser condemnat a 21 anys i nou mesos de presó. L’Audiència de Barcelona el va condemnar per quatre delictes d’abusos i sexuals, segons ha informat el TSJC. El tribunal també va imposar una multa de 120.000 euros per danys morals. La sentència també incloia la inhabilitació per exercir la docència durant 13 anys i vuit mesos i una ordre d’allunyament i “prohibició de comunicació” amb les víctimes.

L’Audiència de Barcelona va donar per provat que l’acusat va aprofitar que els alumnes tenien confiança amb ell per abusar d’ells. Benítez va abusar de les víctimes “aprofitant la seva ascendència i jerarquia com a profesor d’educació física”. 

El tribunal va considerar que les víctimes han crescut condicionades pels abusos, ja que es van donar “en un moment en què encara no tenien desenvolupada la seva personalitat”. “Avui són els homes que són, en part, per haver patit la conducta de l’acusat”, deia l’escrit de la sentència. “Això no té preu ni reparació possible”.

Més notícies
Els Maristes accedeixen a estudiar indemnitzacions a víctimes d’abusos sexuals
Notícia: Els Maristes accedeixen a estudiar indemnitzacions a víctimes d’abusos sexuals
Comparteix
L'ordre religiosa signa un acord amb l'associació presidida pel pare d'una víctima de Joaquín Benítez
La justícia deixa en llibertat provisional el pederasta condemnat dels Maristes
Notícia: La justícia deixa en llibertat provisional el pederasta condemnat dels Maristes
Comparteix
Ada Colau ha qualificat la decisió de "vergonya"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa