Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Padrós apunta a confinaments periòdics curts i augura que l’hivern “serà llarg”
  • CA

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha demanat als governs no descartar la necessitat de fer un “curtcircuit” curt i intens “més d’una vegada” durant l’hivern. Ho ha dit malgrat la millora de les dades ja que ha recordat que l’hivern “serà llarg”. “Si no es fa tot això és perquè no som un país ric”, ha dit a Ràdio4. Ha afegit, que una proposta d’un confinament total de 15 dies la tenen tant el govern espanyol com el català sobre la taula des de fa dies “però ara no està en l’horitzó immediat”.

D’altra banda, ha reconegut que la situació als hospitals catalans no és la del març però ha assegurat que s’està “vorejant” el no poder atendre patrologies no covid i programades.”Si col·lapse vol dir que no es pot atendre ningú, és obvi que no estem a punt del col·lapse”, ha afirmat, però ha demanat “no abaixar la guàrdia”. Ha alertat que, tot i la baixada, les xifres continuen sent “terriblement altes” i ha assegurat que hi ha hospitals petits que estan “vorejant la situació de col·lapse, de no poder donar més a l’abast”.

Ha afegit que només si baixa la pressió als hospitals es podrien “estalviar” mesures com el confinament total durant un període curt de temps, ja que ha insistit que no fer-ho abocaria a un de més llarg i “cruent”. Padrós ha valorat “molt positivament” que es permeti la contractació de jubilats i estudiants de darrers curs de medicina i infermeria, tot i que ha dit que aquestes persones no tenen perquè estar en primera línia. Ha reconegut també l'”esforç ingent” en el rastreig però ha apuntat que encara “es pot fer millor”. Tot i això, ha fet una crida a la ciutadania a complir amb ‘distància-mans-mascareta’ perquè aquestes són actualment les eines més importants per lluitar contra la covid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa