OT2, el robot que ha d’ajudar el Clínic a accelerar els tests de Covid-19

Permet processar fins a 2.400 proves cada dia, un 400% del que es pot fer amb els mètodes habituals

L’Hospital Clínic de Barcelona ha rebut el robot OT-2 d’Opentrons, de l’empresa emergent Overture Life, un aparell que permetrà al centre hospitalari “accelerar molt” les proves PCR de diagnòstic de coronavirus en les seves investigacions.

El robot que és “capaç d’automatitzar centenars de protocols i fluxos de treball de ciències biològiques”, ha informat l’empresa en un comunicat aquest dijous. Segons el fabricant, amb una d’aquestes màquines és possible fer fins a 2.400 proves a el dia, fet que suposa “un increment del 400% respecte del nombre de tests que es poden fer amb els mètodes habituals”.

Els robots OT-2 d’Opentrons compten amb un maquinari i un programari de codi obert, de manera que “es poden adaptar per a diferents usos mèdics i s’han convertit en un valuós recurs en la investigació de la Covid-19”. El cap del departament de robòtica d’Overture Life, Luis Mollinedo, ha explicat que, quan van saber “com de valuosos podien ser els robots per a la manipulació de líquids”, van contactar ràpidament “amb els centres que millor els podien aprofitar”, entre els quals també hi ha l’Institut de Salut Carlos III de Madrid.

Més informació

Nou comentari