Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oficina contra la violència sexual de l’Eixample obrirà el 2024
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dimarts que instal·larà a l’Eixample una segona unitat d’atenció a víctimes de violència masclista, especialitzada en violència sexual, que s’afegirà al servei que ja presta l’oficina del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), situada a Nou Barris. L’obertura de les noves dependències, però, es posposa fins a principis de 2024, ha afirmat la tinent d’alcalde de Drets Socials i Feminismes, Laura Pérez. La regidora ho ha anunciat després de reunir-se amb la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, després que un home es lliurés a la policia després de matar la seva parella aquest dilluns al Poblenou.

El desdoblament de l’equipament actual en dos permetrà que l’actual a Nou Barris (SARA 1) quedi com a referent de la zona Besòs, que inclou els districtes de Nou Barris, Horta-Guinardó, Sant Andreu i Sant Martí; i el nou equipament a l’Eixample (SARA 2) sigui el de referència a la banda Llobregat, com a referent dels sis districtes restants: Ciutat Vella, Eixample, Sants Montjuïc, Les Corts, Sarrià Sant Gervasi i Gràcia.

El SARA ha viscut durant els darrers anys un augment de demandes d’atenció. El 2021 s’ha atès un total de 1.934 persones, un 24,05% més que l’any anterior, si bé el 2020 és un any de difícil comparació per la situació de confinament. També ha crescut la xifra de persones acollides, en passar de 563 a 595.

Segons l’Ajuntament, el nou espai endegarà un projecte d’atenció integral per atendre dones que han patit o estiguin patint violència sexual, amb un servei especialitzat d’atenció a aquest tipus de violències. Laura Pérez ha matisat que el SARA ja atén i treballa en casos de violència sexual, si bé ho fa “com una violència més”, de la mateixa manera que atenen casos de matrimonis forçats, assetjament o violència en l’àmbit de la parella, per exemple.

“Creiem que hem de millorar exponencialment i tenir una unitat específica”, ha assegurat Pérez. En aquest sentit, ja ha avançat que s’han d’establir protocols de treball entre la nova unitat i hospitals de referència en l’atenció a les violències, així com altres dispositius i serveis. Amb el procés de compra del nou local aprovat, ara l’ajuntament vol “posar-lo a punt” i adequar-lo a “la intimitat i criteris propis dels serveis” així com habilitar espais grupals. Des del consistori destaquen que no existeix cap projecte d’aquesta tipologia a la ciutat.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Urbana al costat del cotxe patrulla / Guàrdia Urbana
Detingut un home a Barcelona per l’assassinat de la seva parella
Notícia: Detingut un home a Barcelona per l’assassinat de la seva parella
Comparteix
S'hauria presentat a una comissaria de la Guàrdia Urbana per notificar la mort de la dona
Si l'escola
L’Escola 30 Passos pateix l’atac d’un grup negacionista d’ultradreta
Notícia: L’Escola 30 Passos pateix l’atac d’un grup negacionista d’ultradreta
Comparteix
Denuncia que Acciones BCN va convocar una protesta davant del centre i va actuar "buscant l'enfrontament"
La degana del COAC, Assumpció Puig, i el president de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins, davant dels esgrafiats de Picasso / COAC
El COAC rehabilita els esgrafiats de Picasso a la plaça Nova
Notícia: El COAC rehabilita els esgrafiats de Picasso a la plaça Nova
Comparteix
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya també obre la seva rica biblioteca a la ciutadania amb l'activitat 'Unboxing The Library'
Dones formant una cadena humana a Barcelona contra les violències masclistes / Mònica Moreno
Els dos gestos de valentia que van salvar una dona del seu maltractador
Notícia: Els dos gestos de valentia que van salvar una dona del seu maltractador
Comparteix
Jutgen un agressor que va ser reduït per dos homes en un bar quan intentava apunyalar la seva exparella

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa