Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ofensiva judicial de l’oci nocturn contra la pròrroga del tancament de discoteques
  • CA

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui la resolució per prorrogar quinze dies més el tancament dels locals d’oci nocturn. La decisió es pren “per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19 en l’àmbit de les activitats d’oci”. Aquest dissabte vencien els quinze primers dies de la mesura que va entrar en vigor el 25 de juliol.

La resolució dicta “la suspensió de l’obertura al públic dels locals i establiments que disposin de llicència per a les activitats de discoteca, sala de ball i sala de festes amb espectacle”, així com “la suspensió de les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts en l’apartat precedent”. Les discoteques seguiran tancades, però els bars i restaurants podran obrir després de mitjanit, segons va decidir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), una decisió que la conselleria de Salut preveu recórrer la setmana vinent.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va valorar ahir que la situació a Barcelona és “estable”. Amb tot, va explicar que havia demanat allargar 15 dies el tancament de l’oci nocturn, decretat amb una resolució que caducava aquest diumenge i que ja s’ha renovat. Pel que fa a l’horari dels bars i restaurants, la Generalitat preveu presentar el seu recurs contra la renovació judicial a mitjans de la setmana que ve, perquè el procediment processal no permet fer-ho abans, segons Argimon.

La patronal recorre la resolució al TSJC

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va avisar ahir que reclamaria mesures cautelaríssimes al TSJC si la Generalitat confirmava la pròrroga del tancament de 15 dies de les discoteques i sales de festes. La renovació, que ja és efectiva, serà impugnada per la patronal de l’oci nocturn perquè els efectes serien “mortals” per al sector “si se’l priva de treballar els dies més importants de la temporada”.

També lamenten que és la cinquena vegada que el Govern pren una decisió sense “ni tan sols escoltar” el sector. Fecasarm feia dies que reclamava a la Generalitat reprendre una taula de treball que s’havia constituït per pactar la reobertura de les discoteques a Catalunya amb l’objectiu d’acordar com tornar a l’activitat a partir de diumenge. La patronal denuncia que aquesta proposta no ha estat contestada i tampoc la instància presentada al departament de Salut. També lamenten que s’hagin “ignorat” les propostes per reobrir amb restriccions i de deixar fora de la prohibició els espais a l’aire lliure.

La federació ha recordat que el TSJC ja va acceptar dues mesures cautelaríssimes la setmana passada que van deixar sense efecte la limitació horària imposada a restaurants de determinades localitats catalanes i als salons de joc de tot Catalunya.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'una terrassa barcelonina i una família jugant després del confinament / Europa Press (David Zorrakino)
La Generalitat fa oficial que acata provisionalment l’aixecament de la restricció horària als bars
Notícia: La Generalitat fa oficial que acata provisionalment l’aixecament de la restricció horària als bars
Comparteix
Es posa fi així a l'embolic que es va originar ahir al voltant dels horaris de la restauració entre el TSJC i el govern català
Imatge d'arxiu de vianants pel front marítim, durant l'estiu / David Zorrakino (Europa Press)
Salut veu “estable” Barcelona però allargarà 15 dies el tancament de discoteques
Notícia: Salut veu “estable” Barcelona però allargarà 15 dies el tancament de discoteques
Comparteix
La Generalitat tem per la tornada de vacances dels barcelonins però descarta restringir la mobilitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa