Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’odissea de la mare del nen assassinat en un hotel per treure-li el cognom del pare
  • CA

La mare del nen assassinat pel seu pare en un hotel del Poble-sec ha reclamat canvis legislatius per poder treure-li el cognom del progenitor de manera immediata. Segons ha explicat a la Ciutat de la Justícia una de les seves advocades, Marta Ariste, hi ha un “buit legal” que impedeix la modificació de cognoms en cas de persones mortes –com és el cas del seu fill– a través d’un procediment d’urgència en un cas de violència vicària.

Aristes ha assegurat que és una qüestió “prioritària” per la mera, que aquesta setmana ha hagut d’enterrar el seu fill de dos anys amb el cognom patern. A més, la lletrada ha confirmat que s’ha tancat la causa penal contra el pare, que es va suïcidar poc després de cometre el crim. 

Cas colpidor

L’assassinat del nen va crear una gran commoció a Barcelona. El pare el matar en un hotel i després va fugir. Els Mossos d’Esquadra el van estar buscant durant tres setmanes i finalment el van localitzar en una zona pròxima a l’aeroport del Prat. Els investigadors van explicar que l’home havia buscat “una zona de molt difícil accés” que no acostuma a tenir visitants per dificultar les tasques de la policia.

Imatge d'arxiu del portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero / Pol Solà (ACN)
Imatge d’arxiu del portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero / Pol Solà (ACN)

El cap de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona, l’inspector Josep Naharro, va assegurar que el parricida havia hagut de saltar diverses tanques i apartar una gran quantitat d’arbustos i mates per arribar fins a l’arbre on s’acabaria suïcidant. Les tasques de localització van ser molt complicades i va ser la unitat aquàtica dels Mossos qui va acabar localitzant el cos, que no era visible ni des de l’aire ni des de terra.

En un primer moment els Mossos van sospitar que el pare hagués intentat fugir amb una identitat falsa, ja que tenien constància que havia demanat un taxi per anar a l’aeroport, però una anàlisi de les càmeres de videovigilància els va fer pensar que va improvisar la seva fugida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa