Ocupen el departament de Treball contra la llei Aragonès

Decideixen quedar-s'hi a passar la nit per exigir que s'aturi el projecte de llei, que consideren que privatitzarà serveis públics

Més de 50 persones han ocupat la seu del departament de Treball, al carrer Sepúlveda de Barcelona, aquest dimecres a mitja tarda per protestar contra la coneguda com llei Aragonès. La plataforma creada per acabar amb aquesta legislació, que encara ha de ser aprovada al Parlament, la integren sindicats i organitzacions de l’esquerra independentista, com ara Arran i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Al vespre han decidit que es quedarien a la seu a passar la nit, informa l’agència ACN. Han pres la decisió en assemblea després que, diuen, els responsables del Govern no hagin accedit a la petició d’aturar el projecte fins que hi hagi un debat amb els agents implicats, segons ha informat a través de les xarxes socials el SEPC. “Ens volen vendre fum”, ha afirmat el sindicat, alhora que ha demanat “menjar i coses per dormir”.

Els participants en l’acció criden consignes com ara “violència és la llei Aragonès!” o “Públic? Sí! Privat? No!”. A més, han penjat diversos cartells on es pot llegir “Aturem la llei Aragonès” al vestíbul del departament. La intenció dels manifestants és aconseguir parlar amb un representant polític sobre les seves reclamacions. “Ja que Gabriel Rufián va dir que estava d’acord amb aturar la llei, que vingui a parlar-ne”, exposa un dels participants en l’ocupació.

La llei encara no ha estat aprovada a falta de sotmetre’s a votació a la cambra catalana. Els contraris a la llei sostenen que facilita la privatització dels serveis públics perquè canvia els criteris de contractació pública.

Comentaris

    La CUP és un frau. 13/11/2019 8:33 pm
    Si la CUP hi està en contra vol dir que és una bona llei. La CUP és una organització especialitzada en posar pals a les rodes, i en fer discursos retòrics buits de contingut.

Nou comentari