L’Ajuntament busca feina per als cambrers del Port Olímpic mentre durin les obres

El consistori anuncia que pren ja les regnes del recinte i prepara el tancament dels bars d'oci nocturn i la reforma de la part de restaurants

La gestió del Port Olímpic quedarà oficialment en mans de l’Ajuntament a partir del 2 d’abril i el consistori ja treballa a tot gas per començar l’esperada i anunciadíssima reforma. Aquest dimecres ja s’ha celebrat la primera reunió de la Comissió de Seguiment.

En la trobada s’ha parlat del calendari de les primeres actuacions, que és l’obra del dic de recer que fa anys que planeja i que es vol licitar a la primavera per poder començar a treballar a la tardor. El mes passat, el temporal Glòria va demostrar un cop més que és una remodelació urgent. S’hi faran “millores per garantir la seguretat i correcta funcionalitat del port” i per “solucionar els problemes d’ultrapassament [d’aigua del mar] que pateix la infraestructura degut als temporals de llevant dels últims anys”. S’hi invertiran 10,66 milions d’euros i les obres duraran un any i mig.

Però l’altre aspecte important de la reforma és el futur els locals d’oci que hi ha al recinte, alguns dels quals han de desaparèixer i d’altres s’han de transformar sensiblement, perquè l’objectiu és convertir el Port Olímpic en un espai familiar dedicat als espors nàutics, el coneixement del mar i la cuinda mediterrània, sense oci nocturn com el que hi ha ara i que ha portat tants problemes de seguretat, baralles i sorolls.

Segons ha comunicat avui l’Ajuntament, al moll de Gregal s’ubicarà “la zona de restauració de cuina mediterrània, de proximitat i vinculada al mar”. I al moll de Mestral, es “reprogramarà l’espai d’oci nocturn actual i es farà una aposta pels usos nàutics que fomenten l’economia blava”. Per fer això, el govern municipal espera “gestionarà el cessament de les concessions vigents dels locals d’oci nocturn, que expiren a final d’abril, i preparara i tramitaran les noves concessions vinculades als usos nàutics”. Un punt en què tenen un enfrontament als jutjats amb els empresaris del moll de Mestral, tot i que la primera batalla l’ha guanyat l’Ajuntament perquè la jutgessa que estudia el recurs presentat ha denegat les mesures cautelars.  

Sigui com sigui, el consistori tira endavant i ja prepara, des de Barcelona Activa, un “pla específic d’acompanyament a la recerca de feina i millora professional per a les persones treballadores del moll de Mestral, arran del cessament total de l’activitat en els locals d’oci nocturn i/o el tancament temporal de les activitats de restauració durant el període d’obres que aturarà la seva activitat, fins que les persones treballadores siguin subrogades per les noves empreses”.

Amb aquest pla de “newplacement”, es vol “mitigar l’impacte personal i social que comporta aquest tipus de situacions, acompanyar amb recursos municipals les persones en el seu procés de recerca de feina o de millora de la capacitació professional, i si cal reorientar-les laboralment i potenciar la seva xarxa de contactes”.

Més informació

Comentaris

    un tipo que vive en Tabarnia 26/02/2020 9:49 pm
    la Colau i amics els poden llogar a servei domestic, amb negre clar, com ja es costum

Nou comentari