Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les obres que transformaran l’entorn del Camp Nou començaran amb mesos de retard
  • CA

Les obres en els entorns del Camp Nou per convertir-los en espais verds i afegir-hi carrils bici es retarden uns mesos. Si bé la previsió inicial de l’Ajuntament de Barcelona contemplava començar la intervenció a la tardor d’aquest any, tal com van anunciar a l’abril, finalment les obres s’encetaran al llarg del primer semestre de 2020, segons ha informat avui el consistori.

[r:1]

La comissió de govern de la Generalitat ha aprovat avui definitivament el projecte d’urbanització dels vials i els espais públics del voltant del camp del Barça. Aquests canvis van lligats a la Modificació de Pla General Metropolità (MPGM), aprovada el mandat passat. Actualment està en tràmit la reparcel·lació urbanística dels terrenys inclosos en la MPGM, i ara s’ha donat llum verda a la fi de el projecte d’urbanització que inclou les intervencions que es faran als carrers i espais lliures, segons ha informat l’Ajuntament..

El conjunt de les actuacions permetran crear un espai obert a l’entorn de l’estadi, eliminar la reixa exterior i els desnivells, i renovar i ampliar els carrers de l’entorn per reordenar l’accés per a vehicles i vianants.

En total es renovaran 111.046 metres quadrats, i les obres tindran un cost de 28 milions d’euros –més IVA– que correran íntegrament a càrrec del Barça. Els carrers que es restauraran són Arístides Maillol, Joan XXIII, Gregorio Marañón, Menéndez Pelayo , Cardenal Reig, Elisabeth Eldenbenz i Travessera de les Corts.

Un recinte permeable i integrat al barri

El recinte s’integrarà al barri de la Maternitat i Sant Ramon i serà permeable, amb nous espais privats oberts al públic i sense tancaments, cosa que permetrà mantenir una continuïtat amb la resta d’espais públics, vials i verds que l’envolten.

Amb aquest objectiu, tot el sòl lliure d’edificació de propietat privada que dóna al carrer d’Arístides Maillol, entre la travessera de les Corts i el carrer de Cardenal Reig, serà d’ús públic i s’urbanitzarà perquè es converteixi en un nou àmbit obert a la ciutadania i amb una activitat urbana sostinguda més enllà dels esdeveniments esportius.

L’obertura del recinte alliberarà un conjunt de nous espais d’ús públic que oferiran recorreguts més amables entre la travessera de les Corts i la Diagonal, i facilitaran l’accés a eixos verds de la Diagonal i als diferents mitjans de transport públic de l’avinguda.

El projecte també preveu ajustar el traçat del carrer Arístides Maillol i ampliar l’espai públic que l’acompanya per connectar millor les instal·lacions, millorar la secció del carrer d’Elisabeth Eindenbez, facilitar la relació i el recorregut cívic amb la Diagonal i l’avinguda Joan XXIII, que passarà a tenir tres carrils i carril bici.

La tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha celebrat que “durant el 2020 l’Espai Barça comenci a ser una realitat”, ha destacat els espais verds i els carrils bicis, el que per a ella són dos elements fonamentals, i ha confiat que a aquesta transformació li succeeixin moltes altres coses, com soterrar l’aparcament, i les qüestions vinculades a l’espai central i les edificacions.

Més notícies
Les obres que convertiran els voltants del Camp Nou en espai públic començaran a la tardor
Notícia: Les obres que convertiran els voltants del Camp Nou en espai públic començaran a la tardor
Comparteix
Les intervencions crearan zones verdes i carrils bici | El cost, de 125 milions d'euros, anirà a càrrec del Barça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa