Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les obres que convertiran els voltants del Camp Nou en espai públic començaran a la tardor
  • CA

Les obres que convertiran els voltants del Camp Nou en zones d’ús públic començaran a la tardor d’aquest any. La comissió de govern de l’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte, que preveu eliminar la “barrera urbana” que suposa l’entorn del camp del Barça i dotar-la de zones verdes. Després de l’aprovació inicial s’ha obert un període d’un mes d’exposició pública en què s’hi podran fer al·legacions. Un cop acabi el termini el projecte serà aprovat per la comissió de govern. 

Les primeres obres es faran al carrer Menéndez Pelayo entre Martí Franquès i Joan XXIII. En total es renovaran 111.046 m2 amb una inversió a càrrec íntegrament del club, segons detalla l’Ajuntament. Totes les actuacions, que consisteixen a fer obres d’urbanització als carrers, nous espais lliures públics i espais oberts d’ús públic del recinte del voltant del camp, tindran un cost d’uns 125 milions d’euros.

El projecte inclou també els carrers Cardenal Reig, Elisabeth Eldenbenz, Travessera de les Corts, Gregorio Marañón i Arístides Maillol. El projecte es va aprovar definitivament al maig de 2018, i actualment el consistori treballa en la reparcel·lació urbanística dels terrenys. L’objectiu del projecte és que el recinte del voltant del camp sigui “permeable”, és a dir, que compti amb espais privats del Barça oberts al públic i que mantinguin la “continuïtat” del barri de la Maternitat i Sant Ramon.

Mapa de com quedaran els voltants del Camp Nou. 20-4-2019| Ajuntament de Barcelona

Mapa de com quedaran els voltants del Camp Nou. 20-4-2019| Ajuntament de Barcelona

Tot el sòl sense edificar situat al carrer Arístides Maillol entre Travessera de les Corts i Cardenal Reig passarà a ser d’ús públic i serà un “àmbit obert a la ciutadania i amb una activitat urbana sostinguda més enllà dels esdeveniments esportius”, segons informa el consistori. A més, l’obertura del recinte del barça oferirà recorreguts “més amables” entre Travessera de les Corts i la Diagonal, connectant amb els espais verds i el transport públic de l’avinguda. 

En totes les intervencions es modificarà l’accés per a cotxes i vianants del voltant del camp. A més, les voreres que el rodegen seran més amples i s’implantaran carrils bici. També es faran noves zones verdes al carrer Arístides Maillol que connectaran amb els habitatges i el Nou Palau Blaugrana. L’Ajuntament també ha explicat que se soterrarà l’aparcament per a cotxes del Camp Nou per disposar de més espai per als vianants. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa