Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Obre la nova residència medicalitzada del Poble-sec per a persones grans amb coronavirus
  • CA

Aquest dijous arribaran les primeres 15 persones a la nova residència medicalitzada situada al Poble-sec de Barcelona. Els usuaris del nou equipament seran persones grans que actualment estan en residències d’avis i que han donat positiu als tests de covid-19. Primer s’obriran 32 llits tot i que l’edifici de vuit plantes i 8.000 metres quadrats tindrà una capacitat màxima de 240 llits en 141 habitacions.

Un bany adaptat de la nova residència geriàtrica per a malalts de covid-19 al Paral·lel de Barcelona / ACN

Un bany adaptat de la nova residència geriàtrica per a malalts de covid-19 al Paral·lel de Barcelona / ACN

El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, ha destacat que l’espai és fruit de la col·laboració entre dos departaments, dos consorcis i l’Ajuntament. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que la nova residència “és un pulmó que donarà aire a la gestió de les residències” de la ciutat.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, visiten una habitació de l'edifici de Paral·lel habilitat per acollir positius de residències / ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, visiten una habitació de l’edifici de Paral·lel habilitat per acollir positius de residències / ACN

L’edifici, cedit per una immobiliària, primer havia d’esdevenir un hotel, posteriorment una residència d’estudiants, després una residència per a la gent gran i amb l’arribada de la pandèmia ha estat posat a disposició de la Generalitat. S’està fent la instal·lació d’oxigen a 66 llits i els banys estan adaptats.

El Homrani ha posat l’èmfasi en les dificultats que té el Govern per trobar espais a Barcelona “adequats per atendre a les persones dependents” i ha indicat que l’equipament s’ha muntat “en set dies”. Tant El homrani com Vergés han destacat la “col·laboració” entre els departaments respectius, els consorcis d’Afers Socials i Sanitari i l’Ajuntament de Barcelona per fer possible el nou equipament. “És la línia que fa temps que estem treballant, i ara s’està intensificant més”, ha indicat el conseller d’Afers Socials.

La residència d’estudiants del Paral·lel que es reconvertirà en hospital per a avis malalts de Covid-19 procedents de geriàtrics de la ciutat / S.B.

“Aquest dijous mateix arriben les primeres quinze persones”, ha anunciat Vergés. La nova residència “és un pulmó, dona aire a la gestió de les residències” que “estan patint, que no tenen possibilitat de separar bé els espais i de tenir bons aïllaments”, ha explicat. Ha dit que hi treballen “professionals d’atenció primària i sanitaris procedents de mútues laborals que lideraran la part assistencial”.

Des de l’inici de la pandèmia i fins aquest dimarts 480 persones grans han estat traslladades per una millor atenció, de les quals 339 a Barcelona. Gairebé la mateixa xifra, 481, van ser traslladades amb les seves famílies. S’han registrat 1.898 morts en residències de persones grans, 1.214 usuaris segueixen hospitalitzats i 5.690 professionals estan aïllats o amb símptomes.

Fins ara s’han intervingut tres residències: una a Valls, una altra a Sant Adrià de Besós i una tercera a Tona. S’han desinfectat 221 centres. A Girona s’ha obert un recurs amb 141 places. A Amposta se n’ha habilitat un altre amb 69 places, i a Tarragona s’ha adequat un hotel. El departament té 17 residències pròpies, on s’han incorporat 390 persones per fer substitucions de personal perquè està en aïllament.

Més notícies
Residència de campanya per a avis malalts de coronavirus en un edifici en desús al Paral·lel
Notícia: Residència de campanya per a avis malalts de coronavirus en un edifici en desús al Paral·lel
Comparteix
L'equipament s'està preparant des de fa pocs dies i podrà acollir fins a 200 persones
Imatge d'arxiu de militars entrant a una residència barcelonina / Europa Press (David Zorrakino)
Viacrucis de la primera residència tancada pel coronavirus
Notícia: Viacrucis de la primera residència tancada pel coronavirus
Comparteix
Un geriàtric del Gòtic venia reclamant que es reallotgés tots els residents durant dies perquè no tenien manera d'aïllar els usuaris, ja que només tenien habitacions comunitàries
Els Bombers de Barcelona desinfecten una residència on han mort 20 avis per coronavirus
Notícia: Els Bombers de Barcelona desinfecten una residència on han mort 20 avis per coronavirus
Comparteix
Durant el cap de setmana es traslladaran més de 160 persones de la capital catalana i la seva àrea metropolitana
Quinze morts i 26 malalts: el balanç de Covid-19 que desespera un geriàtric de Barcelona
Notícia: Quinze morts i 26 malalts: el balanç de Covid-19 que desespera un geriàtric de Barcelona
Comparteix
La directora de la residència Los Olivos es lamenta que els casos d'avis amb símptomes ni es comproven ni s'ingressen als hospitals
Colau demana traslladar 700 avis de les residències en una setmana
Notícia: Colau demana traslladar 700 avis de les residències en una setmana
Comparteix
L'alcaldessa dobla la xifra d'usuaris dels geriàtrics que diu la Generalitat que s'han contagiat de Covid-19

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa