Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Obre la zona de jocs infantils del parc d’Antoni Santiburcio després d’una inversió milionària

L’Ajuntament de Barcelona ha obert la zona de jocs infantils del parc d’Antoni Santiburcio, una obra que ha suposat una inversió de gairebé 3 milions d’euros. Aquesta zona deixa pràcticament enllestida la creació de nous espais verds a les antigues Casernes de Sant Andreu, en el context de transformació d’una nova zona urbana que incorpora a la ciutat dues grans superfícies de 5 i 6 hectàrees de terrenys reintegrats al seu entorn en forma de nous espais verds, equipaments i habitatges.

El parc d’Antoni Santiburcio ja havia obert una primera part i la posada en marxa dels jocs infantils correspon a la segona fase de desenvolupament del projecte. La zona de jocs té una superfície de 6.706 m2 i un paviment de cautxú de múltiples colors rodejat de parterre arbustiu que el separa dels carrers i d’una zona de parterres florals. S’ha posat també dues grans jardineres travessades pel camí del parc que faciliten l’accés a la zona.

Tret singular

La urbanització del nou parc d’Antoni Santiburcio consta de dos fases. A la primera, ja oberta, es van delimitar diferents espais amb zones d’estada, una esplanada, un parterre aromàtic, unes fonts ornamentals, una zona arbrada i amb àrees d’exercici per a joves i per a persones grans. També es van plantar arbustos i vegetació tapisant i unes bandes que formen esglaons de petita alçada.

Pla general de la zona de jocs infantil del parc d’Antoni Santiburcio / Ajuntament de Barcelona

La varietat de la vegetació, el cromatisme en diferents èpoques de l’any i la biodiversitat són trets distintitus del parc. A més, incorpora tècniques de drenatge sostenible per a la gestió de les aigües de pluja d’una gran part del parc, aigües que s’aprofiten mitjançant la infiltració en el subsòl.

Habitatge públic i equipaments

Els projectes dins del procés de transformació de les antigues Casernes de Sant Andreu avancen també cap a altres espais d’aquest àmbit. Es preveu també la construcció d’habitatge públic i equipaments en els terrenys que es van alliberar amb l’enderroc de les antigues casernes. L’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB) està licitant les obres de construcció dels anomenats edificis ‘C’, ‘A’ i ‘J’.

L’edifici ‘C’ és un bloc de 152 habitatges dotacionals i un equipament públic on s’ubicarà l’Espai Jove Jaume Oller. L’edifici ‘A’ tindrà 84 habitatges destinats a lloguer social i, per últim, l’edifici ‘J’ es destinarà a lloguer per a joves amb un total de 60 habitatges.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Montserrat a juliol 04, 2020 | 16:10
    Montserrat juliol 04, 2020 | 16:10
    Pero sense zona d'aigues per el nens, a place de la République a Paris, zona d'aigues sense aigues fecals, inútils

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa