Després de les labors tècniques dutes a terme per la Unitat de Desactivadors de l’Armada espanyola, juntament amb GEAS i Servei Marítim de la Guàrdia Civil, s’ha pogut arrencar l’argamassa de formigó que encofrava l’objecte sospitós, deixant-lo visible i determinant-se que es tracta en realitat d’un tub metàl·lic cilíndric destinat a la mescla de gasos, ja inservible, i no un artefacte explosiu.

Cronologia d’un possible explosiu

La platja del Somorrostro de Barcelona va ser acordonada ahir al matí per la presència d’un sospitós objecte al fons del mar que podria ser una bomba. El diumenge, cap a les quatre de la tarda, un ciutadà que bussejava va localitzar un objecte que per grandària i forma podria ser un projectil de guerra. Estava situat a uns 4-5 metres de la platja.

Segons van explicar fonts de la Guàrdia Civil al TOT Barcelona, un equip de l’Armada espanyola va sortir ahir al matí de Cartagena a les 9h cap a la capital catalana per fer-se’n càrrec. Els bussos van arribar ahir a la tarda i van dur a terme una immersió per intentar aclarir de quina mena d’objecte es tractava. Finalment, però, van decidir deixar-ho córrer i esperar a avui dimarts de bon matí, quan hi hagués més visibilitat.

Viatge per terra, no per mar

Inicialment, fonts de la Guàrdia Civil havien informat per error que un vaixell de l’Armada venia cap a Barcelona per fer aquesta tasca. A primera hora de la tarda, però, les mateixes fonts han rectificat i han dit que l’equip es desplaça per carretera i que un cop a Barcelona farà servir embarcacions de la benemérita per fer la recerca, localització i anàlisi del suposat artefacte. Aquest estiu ja se’n va trobar un i va provocar un gran rebombori. Al setembre es va trobar un altre objecte que va resultar una falsa alarma.

Més notícies

Un equip militar busca una possible bomba a la platja del Somorrostro

Notícia: Un equip militar busca una possible bomba a la platja del Somorrostro
Comparteix
Un bussejador va trobar un objecte sospitós aquest diumenge a la tarda i va alertar les autoritats
Notícia: Un equip militar busca una possible bomba a la platja del Somorrostro - Mobile

Així és el possible artefacte explosiu trobat a la platja de Sant Sebastià

Notícia: Així és el possible artefacte explosiu trobat a la platja de Sant Sebastià
Comparteix
Les imatges cedides per la Guàrdia Civil mostren com s'han fet les mesures de l'objecte
Notícia: Així és el possible artefacte explosiu trobat a la platja de Sant Sebastià - Mobile

Nou comentari

Comparteix