Nou rècord de visites tècniques a Aigües de Barcelona

Més de 6.700 persones de 25 nacionalitats van passar per les instal·lacions de la companyia el 2019

Un total de 6.729 persones de 24 nacionalitats diferents van visitar l’any passat les principals instal·lacions d’Aigües de Barcelona, com ara el centre de control operatiu, el laboratori, la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí i les depuradores. Aquesta xifra suposa un nou rècord de visites tècniques i supera la també xifra rècord del 2018 de 6.207 visitants. Els responsables de la companyia ressalten que aquest interès demostrats per delegacions professionals d’arreu del món “posa de manifest l’esforç d’Aigües de Barcelona per erigir-se com a referent mundial en el sector de l’aigua”.

En total, durant el 2019 l’empresa va rebre 395 grups de visites d’alt nivell tècnic, comercial i institucional, 82 de les quals van ser internacionals, en representació de 24 països: Aràbia Saudita, Argentina, Austràlia, Brasil, Burkina Faso, Colòmbia, Corea del Sud, Dinamarca, Estats Units, Egipte, Equador, França, Japó, Mali, Mèxic, Panamà, Portugal, República Txeca, Romania, Rússia, Senegal, Suïssa, Xile i Xina. 

Les més de 6.700 persones que han assistit a aquestes visites certifiquen “l’interès per conèixer la complexitat de la gestió del cicle integral de l’aigua en un clima mediterrani com el de Barcelona i la seva àrea metropolitana”, diuen fonts de la companyia.

Referent tecnològic

Pel que han pogut copar els responsables d’Aigües de Barcelona durant aquestes sessions, “un dels aspectes més assenyalats pels visitants és l’alt desenvolupament tecnològic de la companyia, amb instal·lacions com el centre de control o el laboratori”. El centre de control operatiu es considerat “pioner en el desenvolupament de sistemes d’informatització de la xarxa i les solucions digitals”. De fet, 4.500 quilòmetres de canonades són monitoritzades contínuament i controlades les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any. Això permet fer una previsió de la demanda de cada zona molt ajustada, realitzada amb càlculs matemàtics, per “anticipar-se a les necessitats i que mai falti aigua quan algú obre una aixeta”.

Segons fonts d’Agbar, els visitants també “valoren molt positivament el laboratori de la companyia”, que té “una forta projecció internacional per la seva participació en cimeres i conferències arreu del món”. Aigües de Barcelona va obtenir ara fa 10 anys la primera certificació ISO 22000 del sector a Espanya, que assegura permanentment la garantia sanitària de l’aigua, equiparant-la a qualsevol altre aliment.

Més informació

Nou comentari