Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un nou festival d’arquitectura repensarà les rondes de Ciutat Vella

L’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) han anunciat aquest dijous que la primera edició del Model. Festival d’arquitectures de Barcelona se celebrarà del 5 al 15 de maig. Aquest ha de ser un esdeveniment que ha de servir per repensar, entre altres, la ronda de Sant Antoni, la ronda de la Universitat i la ronda de Sant Pere.

La iniciativa es presenta com un espai de reflexió “obert, plural i multidisciplinari” per abordar els principals debats al voltant de l’arquitectura i l’urbanisme d’acord amb els reptes del segle. Aquesta serà la primera cita de la capitalitat mundial de l’arquitectura Barcelona 2026 i absorbirà la Setmana de l’Arquitectura. La ciutat convidada de la primera edició serà Copenhaguen (Dinamarca). La direcció artística del festival anirà a càrrec de les arquitectes Eva Franch i Beth Galí i l’investigador cultural José Luis de Vicente.

El nou festival vol “transformar l’espai urbà en una plataforma per al talent arquitectònic i de disseny emergent, en un fòrum de trobada per a líders de pensament d’arreu i en una festa per a la ciutadania on es promogui la reflexió i l’exploració”, diuen els organitzadors. És per això que servirà de pluja d’idees per parlar de models de futur i de pensar en quin paper tenen l’arquitectura i l’urbanisme, juntament amb àrees de pensament com l’ecologia, el feminisme, la sociologia o la biologia per definir els espais habitables on es desenvolupa la vida quotidiana de les persones.

La iniciativa treballarà perquè els carrers de Barcelona siguin un “laboratori d’experimentació arquitectònica i urbana on la gent podrà gaudir imaginant la ciutat del demà”. S’hi celebraran instal·lacions d’arquitectura experimental de caràcter efímer a espais públics significatius de la ciutat, conferències al carrer, exposicions, projeccions, visites arquitectòniques i rutes guiades, accions participatives a gran escala i activitats en múltiples formats a tots els districtes barcelonins.

D’altra banda, l’organització del festival ha fet una crida a la participació de les entitats i la ciutadania. Fins al 25 de març estaran obertes les inscripcions i les propostes al web de l’Ajuntament de Barcelona. Les activitats suggerides poden ser en format presencial, digital o híbrid i es poden aportar continguts a través d’instal·lacions, vídeos, àudio, aplicacions digitals, realitat augmentada, rutes o xerrades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa