Nou dispositiu per identificar lladres violents i reincidents a Ciutat Vella

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han desplegat efectius al barri de la Ribera

Segon operatiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i el Cuerpo Nacional de Policia (CNP) per identificar lladres a Barcelona. En aquesta ocasió, es tracta d’un dispositiu al barri de  Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, a Ciutat Vella, que té per objectiu “prevenir fets il·lícits i identificar lladres violents multireincidents que actuen a la zona”, segons ha explicat la policia catalana.

Fonts policials han informat al TOT Barcelona que es tracta d’un operatiu preventiu per detectar persones amb “actitud sospitosa” o que no siguin habituals del barri per evitar robatoris. Els que tinguin antecedents o estiguin buscats seran traslladats a comissaria, mentre que si es detecta alguna persona sense papers passarà a mans de la Policia Nacional. 

El dispositiu es posa marxa una setmana després que els Mossos i el CNP identifiquessin a 70 persones i en detinguessin a 23 en una operació contra els carteristes reincidents del metro. La batuda ha rebut moltes crítiques perquè almenys quatre dels detinguts no tenien antecedents penals i s’ha acusat els cossos de seguretat de fer les identificacions en base a un perfil racial.

Més informació

Nou comentari