Cinc detinguts i dos investigats en un nou capítol de pressió policial als carteristes

La Policia Nacional arresta cinc persones i els Mossos en denuncien dues més

Aquest matí un nou operatiu policial ha escrit un capítol més en la pressió policial als carteristes al metro. El dispositiu ha permès la detenció per part de la Policia Nacional de cinc persones que incomplien la llei d’estrangeria i la denúncia a dues persones. Una d’elles queda com a investigada per apropiació indeguda d’un mòbil. Aquest delicte pot estar relacionat amb el fet que l’home s’hagi trobat l’objecte i no l’hagi tornat o que se l’hagi quedat sabent que era robat, per exemple.

L’altra persona investigada portava una defensa elèctrica, que seria una mena de porra que dona una descàrrega, i per possessió de haixix.

Agents dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la policia espanyola s’han desplegat al subsòl a les 7:30 hores per identificar lladres reincidents i així prevenir robatoris. Un dels punts on s’ha situat l’operatiu és Sagrada Família, però el dispositiu es podria estar desenvolupant a més punts de la xarxa, segons fonts de la policia catalana. 

[r:1]

El dispositiu Draga busca identificar i detenir carteristes reincidents que actuen al metro de Barcelona. Va començar al juliol i fins ara ha permès desenes de detencions i identificacions. Algunes de les detencions han acabat amb l’ingrés de diverses persones al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), primer pas per tramitar l’expulsió del país dels delinqüents sense papers. 

Els Mossos desenvolupen l’operatiu de forma continuada, i la presència de Policia Nacional depèn de la localització de persones en situació irregular, ja que la Llei d’Estrangeria és competència de la policia espanyola.  

Més informació

Nou comentari