Nou cellers mostren el seu vi novell a Barcelona

Els jardins del Palau Robert acullen la segona edició de la Festa del Vi novell que ha inaugurat el xef Nando Jubany

“Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi” diu la dita popular. I tot i les variacions que el canvi climàtic està provocant en els inicis i finals de les veremes, és encara a prop de l’11 de novembre quan el vi novell està en condicions de beure’s.

Els vins novells de 9 cellers catalans es poden tastar tot aquest dissabte fins a les 20h als jardins del Palau Robert de Barcelona. És un vi que “és més que jove” deia Mònica Perelló del Celler Portell en l’acte d’inauguració d’aquesta festa. Afegia que és “l’expressió més afruitada del raïm , que s’ha de servir fresc i serveix per acompanyar qualsevol tipus d’àpats”.

El xef, Nando Jubany ha estat el responsable de donar el tret de sortida a aquesta jornada, i ho ha fet recordant que gastronomia i vi han d’anar de la mà per aconseguir fites encara més grans. I sobre el vi novell assegurava que “és una expressió d’alegria del moment de la gent que fan el vi quan veuen el fruit de la seva feina després de la campanya de verema que sol ser molt dura”.

Tot i que el temps no acompanya molt, la bona ubicació a la cantonada del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal de Barcelona, propicia que molts barcelonins s’acostin a gaudir d’aquesta jornada.

Vins novells al Palau Robert / M.R.F.

 

Els cellers que hi participat aquest any són: Celler Carles Andreu de Pira (Conca de Barberà), Celler Cooperatiu d’Espolla (Alt Empordà), Celler Cooperatiu de La Granada (Alt Penedès), Celler del Masroig (Priorat), Cellers Maset de La Granada (Alt Penedès),  Vins i Caves Portell del Sarral (Conca de Barberà), Sant Josep Vins de Bot (Terra Alta), Vins Petxina del Sarral (Conca de Barberà) i Covides (Penedès).

Nou comentari