Nou capítol en la guerra a l’oci nocturn: la patronal recorre un nou aval del TSJC a les restriccions

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest dimarts la limitació horària fins a la una de la matinada de les activitats d’hostaleria, restauració, terrasses i restaurants de platja, la imposició d’una distància de dos metres entre les taules de les terrasses i la prohibició de fumar al carrer sense una distància de dos metres. El jutge denega la suspensió cautelar de la limitació horària desestimant el recurs de Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) perquè considera que la normativa impulsada per la Generalitat defensa l’interès general i que no pot prevaldre “l’interès estrictament econòmic d’un sector”. Aquesta és la quarta resolució en pocs dies que avala les mesures del Govern en el context de la Covid-19 en resposta als recursos de la Fecasarm.

El jutge indica que les conseqüències econòmiques negatives que esgrimeix la Fecasarm “no poden alterar el contingut i la finalitat de les mesures adoptades a la resolució administrativa, perquè aquestes tenen un únic fonament, com és la salvaguarda de la salut de les persones de Catalunya, davant la greu situació sanitària i l’alt nivell de contagis pels efectes de la pandèmia de la Covid-19”.

Els darrers dies hi ha hagut diverses resolucions similars del TSJC que avalen les mesures preses per la Generalitat en el context de la Covid-19. El 13 d’agost es van desestimar les mesures cautelars per la pròrroga de tancament de locals a Catalunya, el 20 d’agost les mesures cautelars contra la limitació d’horaris i de fumar a les terrasses, i aquest dilluns les mesures cautelars contra el tancament sine die de les discoteques.

La Fecasarm ha anunciat que recorrerà la decisió del TSJC. Segons la patronal, no hi ha “aval científic que acrediti que en funció de l’hora de tancament dels locals hi ha una major propagació del virus” i entén que la limitació horària dels locals, fixada a la una de la matinada, és “arbitrària”. A més, recorda que el mes de juliol el mateix TSJC ja va autoritzar a bars i restaurants a obrir més enllà de la mitjanit quan el Govern pretenia fer-los tancar davant els primers rebrots. “Cal defensar l’interès general i la salut pública però tot té els seus límits”, afirmen des de la Fecasarm.

La patronal defensa que el sector de la restauració i l’oci nocturn estan “compromesos amb la protecció de la salut” i han adoptat múltiples mesures. És per això que el sector entén que “no es poden limitar injustificadament els seus drets”.

Nou comentari