Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou Barris, l’únic districte de Barcelona on baixa la delinqüència

Nou Barris a la contra. Mentre tota la ciutat segueix a l’alça en delinqüència, apujant unes xifres de rècord que fa temps que no s’aturen, Nou Barris s’ha convertit en un oasi. És l’unic territori en què no han crescut el nombre de denúncies durant els primers tres mesos de 2019, en relació al mateix període de 2018, segons dades dels Mossos d’Esquadra. En el conjunt de la ciutat, els fets delinqüencials han crescut un 13% i en alguns districtes –com l’Eixample– s’ha arribat al 20% d’increment. En canvi, Nou Barris ha reduït en un 2% la xifra de denúncies, un total de 46 delictes menys respecte a l’any passat. En conjunt, 2.204 s’han registrat durant el primer trimestre de l’any: un delicte a cada hora. 

A més, també redueix el nombre de furts que s’han denunciat, en contra del que passa a la major part de la ciutat. Tot i ser el més freqüent –un 30% respecte a totes les denúncies– també al districte, està molt lluny de ser-ho en la proporció que ho és al conjunt de Barcelona, on els furts representen el 58% del total de delictes. En tot cas, s’ha passat dels 770 fets d’aquest tipus denunciats davant de comissaria l’any passat als 672 d’aquesta vegada. Un 13% menys.

 

Per contra, no pot evitar seguir la tendència general de la ciutat en el cas dels robatoris amb violència o intimidació. En comparació al primer trimestre del 2018, s’han donat un 15% més de casos violents o intimidatoris per robar un ciutadà. S’han recollit un total de 184 denúncies per aquest tipus d’incident: dos al dia. Així i tot, encara és un creixement inferior al de la resta de la ciutat, on s’ha vist una pujada d’un 29,5% en aquest tipus de situacions i en alguns districtes, com Ciutat Vella o Sant Martí, s’ha superat el 40% respecte a l’any passat.

També crida l’atenció el fet que, tot i haver reduït el nombre de delictes al districte, han augmentat les detencions. Per les 166 del 2018, aquest inici d’any se n’han donat 188. Per contra, en altres territoris de la ciutat, on sí ha pujat la delinqüència notablement –de nou, Sant Martí– no s’ha donat un increment d’intervencions policials. És a dir, mentre a Nou Barris baixa la delinqüència, pugen les detencions, a altres zones de Barcelona pugen els delictes i no els arrests –o no en la mesura que caldria–. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa