Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Només el 0,1% de la plantilla municipal és extracomunitària
  • CA

La plantilla de l’Ajuntament de Barcelona és molt poc diversa. La regidora d’Hisenda, Montse Ballarín (PSC), ha detallat la composició nacional del personal municipal en una compareixença sol·licitada per ERC a la comissió de Presidència d’aquest dimecres. Ha detallat que el 99,7% dels empleats tenen la nacionalitat espanyola, el 0,2% és d’algun país de la UE i només el 0,1% té nacionalitat extracomunitària.

És més, dins de la majoria de personal espanyol, gairebé tothom és local: el 82,75% han nascut a la província de Barcelona. La resta han nascut a Girona, Lleida o Tarragona (4,78%) o a la resta de l’Estat (8,2%). Entre les poques persones no europees contractades pel consistori, Ballarín ha assenyalat que per exemple n’hi ha d’argentines, bielorusses o colombianes.

La causa fonamental d’aquesta homogeneïtat és l’alt índex de funcionaris a la plantilla: la llei espanyola dificulta molt als extracomunitaris accedir a aquestes places fixes. A més a la Guàrdia Urbana, pel fet de ser un cos de seguretat, només poden accedir-hi ciutadans espanyols. A les empreses municipals, on el personal no és funcionari, el percentatge d’estrangers augmenta del 0,3% general a un tímid 3%.

Ballarín ha aprofitat l’avinentesa per renyar discretament a l’oposició per donar suport sovint a les reivindicacions d’internalització de plantilles externes. “Funcionaritzar plantilles és tancar la via a que persones migrades puguin treballar a Ajuntament”, els ha recordat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa