Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Només el 0,1% de la plantilla municipal és extracomunitària

La plantilla de l’Ajuntament de Barcelona és molt poc diversa. La regidora d’Hisenda, Montse Ballarín (PSC), ha detallat la composició nacional del personal municipal en una compareixença sol·licitada per ERC a la comissió de Presidència d’aquest dimecres. Ha detallat que el 99,7% dels empleats tenen la nacionalitat espanyola, el 0,2% és d’algun país de la UE i només el 0,1% té nacionalitat extracomunitària.

És més, dins de la majoria de personal espanyol, gairebé tothom és local: el 82,75% han nascut a la província de Barcelona. La resta han nascut a Girona, Lleida o Tarragona (4,78%) o a la resta de l’Estat (8,2%). Entre les poques persones no europees contractades pel consistori, Ballarín ha assenyalat que per exemple n’hi ha d’argentines, bielorusses o colombianes.

La causa fonamental d’aquesta homogeneïtat és l’alt índex de funcionaris a la plantilla: la llei espanyola dificulta molt als extracomunitaris accedir a aquestes places fixes. A més a la Guàrdia Urbana, pel fet de ser un cos de seguretat, només poden accedir-hi ciutadans espanyols. A les empreses municipals, on el personal no és funcionari, el percentatge d’estrangers augmenta del 0,3% general a un tímid 3%.

Ballarín ha aprofitat l’avinentesa per renyar discretament a l’oposició per donar suport sovint a les reivindicacions d’internalització de plantilles externes. “Funcionaritzar plantilles és tancar la via a que persones migrades puguin treballar a Ajuntament”, els ha recordat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa