Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nombre limitat d’aparcaments que hi haurà per als partits del Barça
  • CA

El director de sostenibilitat del Barça, Jordi Portabella, va explicar com serà la mobilitat a la muntanya de Montjuïc quan el FC Barcelona s’hagi traslladat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Tal com va dir, es podrà accedir amb cotxe, però hi haurà un nombre de persones limitat que ho podran fer amb garanties de trobar aparcaments. Hi haurà un pàrquing principal de 2.000 places a la Fira de Barcelona, punt des del qual uns busos llançadores traslladaran als aficionats a l’estadi. Tanmateix, hi haurà altres pàrquings als voltants de Montjuïc. Les motos, per part seva, comptaran amb un total de 3.500 places i hi haurà 60 places per a autocars.

Davant d’aquesta situació, Portabella va demanar als aficionats que es prioritzin el transport públic. Per a les persones que s’acostin a la zona amb metro, hi haurà busos llançadora a prop de la parada de metro de plaça Espanya. Les persones que vinguin del barri del Poble-sec, podran fer servir el funicular per pujar a Montjuïc. Una altra opció per veure el Barça, serà anar-hi a peu. Per tal de promoure aquesta opció, el club adaptarà el sentit de les escales mecàniques per tal que siguin de pujada abans del partit i de baixada després d’aquest. També il·luminarà alguns camins.

1.100 persones en vehicle privat per partit

A principis d’abril es va saber, segons va avançar El Periódico, que la previsió és que a cada partit del Barça assisteixin al voltant de 55.000 persones, una quarta part de les quals s’espera que vulguin accedir amb vehicle privat (un 15% en cotxe i un 8% en moto). En aquell moment, es va dir que l’Ajuntament i el club havien acordat limitar el nombre de persones que podrien accedir en vehicle privat a 1.100 per partit, menys de les que es contemplen ara. En principi, totes elles serien part de dos col·lectius: les persones VIP, i les persones amb mobilitat reduïda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a abril 26, 2023 | 12:12
    FRAN BCN abril 26, 2023 | 12:12
    Em sembla que el soci d'una certa edat no estarà per gaires històries si a més viu fora de BCN i estava acostumat a una certa comoditat. Veurà el partit per tv i crec que només pujaran a Montjuïc els joves.....tot massa complicat...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa