Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“No tenen vergonya!”: Bronca al ple de Nou Barris pel tall de la Meridiana
  • CA

El consell de districte de Nou Barris va acabar ahir al vespre amb bronca entre veïns i representants polítics. El moment de major tensió va arribar quan el conseller de Ciutadans va qualificar de “disturbis” els fets relacionats amb el tall a la Meridiana i va demanar “mesures extraordinàries” per ajudar els comerciants afectats per les protestes diàries. 

La resposta dels veïns va estar dividida entre els comerciants, que van lamentar l’efecte negatiu del tall sobre les vendes de la campanya de Nadal, i els partidaris de la manifestació. Una de les intervencions més dures va ser la d’un veí de 91 anys que va etzibar al representant de Ciutadans que “no tenen vergonya!” (tal com es pot veure al vídeo adjunt, després de cinc hores i 56 minuts de consell). L’home va reivindicar el dret a protesta i va recordar la lluita contra el franquisme durant la dictadura. El veí, que estava alterat per les paraules del representant de la formació taronja, es va encarar amb el conseller de districte.

La resposta del govern municipal va arribar de mans del regidor de Comerç, Xavier Marcé (PSC), que va matisar que l’ús de la paraula “disturbis” per definir el tall de la Meridiana no li semblava acurada. Davant la petició de Cs d’impulsar “mesures extraordinàries” per als comerciants, Marcé va posar en valor les reunions que ha tingut amb els botiguers del districte.

Pel que fa als comerciants, en els torns de paraula van expressar que les protestes diàries els estan perjudicant en les vendes.  “No sé quina és la solució, però econòmicament ens en ressentim”, va argumentar una comerciant del passeig Fabra i Puig. Una altra botiguera va afegir que “la Meridiana és molt llarga”, plantejant així la possibilitat que la protesta es porti a terme en diferents punts de la via per evitar el perjudici a Fabra i Puig. 

Els manifestants també van tenir veu al consell de districte. Un d’ells, que acabava d’arribar de fer el tall, es va mostrar preocupat per les dificultats del petit comerç i va criticar les grans superfícies, com l’Heron City, per l’efecte que tenen en les botigues de barri. Tot i així, va celebrar: “Hem aconseguit alterar la normalitat”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa