Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ni rastre d’aglomeracions de famílies amb canalla als escenaris polèmics de la setmana passada
  • CA

Ni la reobertura parcs i zones verdes, ni el tall de carrers perquè les famílies hi puguin passejar, ni un clima esplèndid en dia festiu han provocat imatges d’aglomeracions a la via pública a Barcelona. Tot al contrari. Una setmana després que es compartissin imatges a les xarxes posant el crit al cel per la sortida de la canalla al carrer –especialment a punts d’atracció, com el passeig Marítim–, l‘escenari és totalment oposat. A tot arreu on hi ha una placeta, un passeig o un parc apareixen nens pedalant una bicicleta. O dirigint un patinet. Però ho fan de manera oxigenada, sense concentracions. Almenys aquests han estat els escenaris que s’ha trobat aquest diari a zones de Gràcia, Ciutat Vella o Sant Martí.

El passeig Marítim de la Barceloneta, per exemple, gairebé era buit, a tocar de la una del migdia. Hi havia quasi tantes patrulles –tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra– com famílies. El mateix passava a la zona del front marítim que voreja les platges de la Nova Icària i el Bogatell. Molt de moviment, petits grups de passeig i cap concentració destacable. Un urbà ho resumia: “res, tot tranquil·líssim, sembla que la gent ho ha entès”. 

Una patrulla de Mossos parla amb un grup que passeja gossos / D.C.

Una patrulla de Mossos parla amb un grup que passeja gossos / D.C.

La canalla, més de places que de parcs sense jocs

Un escenari similar es podia a veure a la Vila de Gràcia en els nous espais que s’havien habilitat per fomentar les passejades en família. Zones com els jardins Mestre Balcells aplegaven algunes famílies que curiosejaven amb l’extensa vegetació i els insectes que voltaven d’una banda a l’altra. “Sembla que no haguem vist una planta en anys”, comenta una mare, atrafegada amb els moviments de la filla. Uns metres més enllà, dos pares i la canalla que els acompanya xerren amistosament separats per una distància prudencial. Quan els nens es despisten mínimament i s’apropen, els cau el recordatori. “Marc, què hem parlat? Estira el braç. Doncs no et pots apropar més que això, ja ho saps”. 

Els jardins Mestre Balcells, aquest migdia / D.C.

Els jardins Mestre Balcells, aquest migdia / D.C.

Altres espais que s’estrenaven avui al casc antic gracienc han tingut una rebuda encara menys ambiciosa. A les dotze i pocs minuts, els jardins Manuel Torrente eren buits. No hi havia ningú. Igual que el tram del carrer Torrent de l’Olla, entre Lesseps i Providència. Cap família passejant. Les úniques ànimes que s’hi veien eren veïns fent encàrrecs. En general, els graciencs havien escollit ocupar els mateixos espais que havien visitat des de la setmana passada amb les criatures: les places. La de les Dones del 36, la del Diamant, la de Virreina, la de Joanic. Si a algun lloc amenaçava aplegar-se més gent per metre quadrat eren aquests espais. Així i tot, de manera general, es mantenia la distància entre adults i els nens, tant com és possible, també la tenien en compte. De nou, les bicicletes i els patinets eren l’entreteniment per excel·lència.

La plaça del Diamant, l'espai amb més concentració de gent pel centre de Gràcia / D.C.

La plaça del Diamant, l’espai amb més concentració de gent pel centre de Gràcia / D.C.

Aquesta poca eufòria als parcs reoberts té un motiu clar. Es permet passejar-se pel recinte, però no es pot entrar a les àrees de joc, que segueixen precintades. Parcs a mig gas, vaja. “Hem vingut aquí perquè no teníem clar si els gronxadors estarien oberts. Veient que no, demà no sé si vindrem”, comenta el Carles, un dels pares que ha baixat una estona als jardins Mestre Balcells.

La reobertura de parcs i el tall de carrers

Ahir es va anunciar que 70 parcs i zones verdes que havien quedat precintats per motius de salut pública deixarien d’estar-ho. A més, es tallaria el trànsit a 44 carrers de la ciutat per afavorir que els adults i fills tinguessin una passejada agradable en un dia festiu. Una voluntat que, a més, s’avançava a l’entrada en vigor d’un nova fase del desconfinament: la dels passejos per a tota la població i la recuperació del dret a fer esport a l’aire lliure. Mentre que aquesta novetat es posarà en marxa demà, avui el carrer encara havia de ser únicament per a aquells que tinguessin necessitat de sortir o per a les famílies amb criatures de fins a 14 anys. 

Passeig marítim de la Nova Icària, a la una del migdia / D.C.

Passeig marítim de la Nova Icària, a la una del migdia / D.C.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sense franges no hi ha problema. a maig 01, 2020 | 19:00
    Sense franges no hi ha problema. maig 01, 2020 | 19:00
    El primer dia es va crear expectativa després del confinament, i a més hi ha gent que va fer cas de la franja de la Generalitat. Ara tothom sap que té tot el dia per poder sortir amb els nens. Ja veurem el resultat del nou invent de Madrid, en relació als esportistes i les franges.
  2. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a maig 01, 2020 | 21:06
    Vicenç Ramoneda maig 01, 2020 | 21:06
    Espereu a dissabte! Aviam! Aviam!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa