Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un nen barceloní supera un trasplantament de sis òrgans amb un viatge llampec per aconseguir-ho
  • CA

Un nen de tres anys de Barcelona, el Víctor, acaba de superar una operació múltiple tan delicada que li l’han hagut de fer a l’Hospital La Paz, a Madrid, després d’estar a la llista d’espera des d’abans del seu naixament. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, fins ara, cada dia de la seva vida, el Víctor havia hagut d’estar connectat durant unes 18 hores a màquines d’alimentació parentelar per sobreviure. Des de l’embaràs, la família sabia que el fill patia una malformació congènita anomenada gastròsquisi. Per poder-se lliure de la maquinària, ha hagut d’afrontar una operació d’urgència per transplantar-li sis òrgans: l’estómac, el fetge, el duodè, l’intestí prim, un segment del colon i el pàncrees

Tot va iniciar-se amb un viatge llampec a partir d’una trucada. A finals de febrer, van avisar la família barcelonina des de Madrid. Els van comunicar que havien d’estar en sis hores a la capital espanyola perquè hi havia la possibilitat de tenir els sis òrgans vàlids per dur a terme el transplantament que esperaven des del naixement de la criatura. 

Era els últims dies de febrer quan van rebre la trucada. En plena etapa de gestació de la pandèmia del coronavirus, però quan encara no havia esclatat la crisi sanitària. En aquell moment, el pare i la mare del Víctor no van dubtar a facilitar immediatament que el seu fill, ingressat a l’hospital de Sant Joan de Déu, posés a rumb a Madrid. 

Finalment, l’operació va sortir bé. Tanmateix, mentre es recuperava del transplantament, encara va haver de fer front a un nou perill. Va haver de conviure amb l’auge de la crisi sanitària de la Covid-19 a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital la Paz. Va estar-hi vuit setmanes ingressat, entre l’UCI i la planta de rehabilitació intestinal. Tot i això, els sistemes de protecció cap al nen de 3 anys van funcionar i tots del testos que se li van fer va donar negatiu. 

Divendres passat va aconseguir l’alta i ara el Víctor encara una nova vida. Aquesta, sense viure connectat a una màquina de nutrició. La història l’ha explicat l’associació NUPA, que ha donat suport a la família durant tot el recorregut de la malaltia. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a abril 29, 2020 | 10:00
    Serafí Bandarra i Grataconys abril 29, 2020 | 10:00
    Felicitats,pares

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa