Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Neix Barcelona Futur, el lobby que vol impulsar la ciutat “des de la neutralitat política”

L’impulsor i membre del consell directiu de l’associació Barcelona Futur, Gerard Esteva, ha presentat aquest dijous aquest ‘think thank’ que té com a objectiu superar la fragmentació política i social per impulsar “grans consensos” a curt, mig i llarg termini.

“Volem ser una àgora entre els barcelonins i els diferents agents de la ciutat: entitats socials, veïnals, culturals, econòmiques i esportives per intercanviar projectes i opinions”, ha explicat Estava en l’acte de presentació a l’auditori del CaixaForum de Barcelona.

Barcelona Futur estarà presidida per Esteva, que també lidera la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), amb el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené (vicepresident); la directora de desenvolupament de negoci de Leitat Technological Center, Aintzane Arbide (tresorera), i l’advocada i professora associada de Dret Penal de la Universitat de Barcelona, ​​Anna Boza (secretària).

L’associació, que preveu iniciar el seu cicle de debats al gener de 2020, abordarà qüestions com sanitat, cultura, immigració, investigació, atur, i educació, entre d’altres: “Començarem parlant d’immigració amb representants de 22 sectors”, ha detallat Esteva.

Boza ha subratllat que els debats seguiran una metodologia “amb rigor universitari i científic”, amb la idea d’oferir solucions des de la mateixa societat civil, acordant documents de consens que traslladaran a la població, a les entitats i a les administracions, actuant com a grup de pressió.

Neutralitat política

Jené ha admès que porten un any i mig treballant en aquest projecte, i ha dit que l’actiu més important de l’associació són els seus membres, persones “de referència i líders en els seus àmbits” amb l’objectiu comú de sumar de forma transversal.

En aquest sentit, Esteva ha enumerat els valors sota els quals treballarà Barcelona Futur, com la pluralitat, l’ètica i la transparència, la coherència, la implicació, l’excel·lència o el respecte a la diversitat: “El nostre principal valor, la neutralitat davant de qualsevol tendència i ideologia política“.

Consell directiu

L’associació compta amb un consell directiu compost per una vintena de membres, entre els quals figuren el president del FC Barcelona, ​​Josep Maria Bartomeu; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; la presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector, Francina Alsina; la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet; la degana del Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, ​​Maria Eugènia Gay, i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola.

Josep Sánchez Llibre, Francina Alsina, Javier Pacheco i Isona Passola, en la presentació de Barcelona Futur / S.B.

També hi ha el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco; la CEO d’Aguirre & Newman, Anna Gener; el metge i president de la Fundació Lluita conta la Sida, Bonaventura Clotet; la presidenta del Port de Barcelona, ​​Mercè Conesa; el president del RACC, Josep Mateu; el president de la Confederació de Associacions de Veïns de Catalunya, Jordi Giró; el meteoròleg, Tomàs Molina, i Sor Lucía Caram, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa