Els Mossos treuen una tanqueta d’aigua antidisturbis que no han fet servir mai

La mítica tanqueta d’aigua antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, adquirida fa dues dècades i mai feta servir, ha sortit avui del magatzem on es conserva i és a Barcelona per si cal utilitzar-la. “Esperem que no calgui”, indiquen fonts policials, que confirmen que s’ha desplaçat el vehicle a Barcelona en previsió de possibles aldarulls aquest dimecres a la nit, en la tercera jornada de protesta contra la sentència de l’1-O.

Aquesy vídeo difós per Nació Digital mostra la tanqueta per la rodalia de la manifestació d’aquest vespre, al carrer Marina amb Gran Via.

El conseller Miquel Buch ja ha advertit aquesta tarda que és “intolerable” que a Barcelona es produeixin disturbis com els d’ahir a la nit i que els Mossos faran “tot el que calgui perquè no es repeteixin”. El que no ha concretat és que traurien aquesta tanqueta polèmica, que durant anys els comandaments del cos han sigut reticents a fer servir per la contundència que té i els riscos que comporta. De fet, fa uns anys, corria entre els comandaments un vídeo de Turquia on es veia com un canó d’aigua d’una tanqueta similar aixecava de terra un manifestant i després el deixava caure, amb gran impacte sobre terra.

Comentaris

  Joe Octubre 16, 2019 | 21:38
  No hia ha cap mosso que la sàpiga fer servir. El qui en sabia va abandonar el cos faanys.
  Aguafiestas Octubre 16, 2019 | 22:05
  Dejad que los contenedores se suiciden a lo bonzo. Es su derecho.
  Àngel Drach Octubre 17, 2019 | 12:34
  No és una tanqueta, per l'amor de déu. És un Unimog, contra incendis, segurament.

Nou comentari