Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos mostren els marcadors “gairebé invisibles” usats pels lladres de pisos buits
  • CA

Els Mossos d’Esquadra ha divulgat aquest dijous diversos exemples reals de marcadors “gairebé invisibles” que usen els lladres especialitzats en detectar pisos buits. Col·loquen entre el marc i la porta d’entrada petits trossos de plàstic o de paper, fils de silicona o cintes adhesives. Tornen a l’immoble al cap d’un o dos dies i si el marcador continua al seu lloc saben que no hi ha entrat ningú i per tant podran robar amb menys risc de ser sorpresos in fraganti.

Marcador usat per detectar si un pis és buit i robar-lo / Mossos d'Esquadra

Marcadors usats per detectar si un pis és buit i robar-lo / Mossos d’Esquadra

La Regió Metropolitana Nord –que inclou tres municipis del Barcelonès: Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs– té en marxa diverses investigacions de robatoris a domicili en els quals els lladres han utilitzat aquest modus operandi. Fa dos dies els Mossos donaven a conèixer un cas a Nou Barris en què els lladres van poder ser detinguts gràcies a l’avís d’una veïna.

Marcador usat per detectar si un pis és buit i robar-lo / Mossos d'Esquadra

Marcador usat per detectar si un pis és buit i robar-lo / Mossos d’Esquadra

“Per a prevenir aquests tipus de robatoris, la ciutadania ha de conèixer els marcadors, per tal de saber localitzar-los en les portes dels seus propis domicilis amb l’objectiu de prevenir els robatoris”, indica la policia catalana en un comunicat. En cas de detectar-ne cal trucar al 112 i retirar-lo immediatament de la porta, tant si està a la del propi domicili o a la d’un veí. L’entrada de lladres a casa genera “molta inseguretat” als ciutadans que ho pateixen, reconeix la policia.

Tot i que l’ús de marcadors “ha augmentat”, segons els Mossos, “es manté una tendència a la baixa en aquests fets delictius” gràcies al “treball intensiu” policial i la “col·laboració ciutadana” detectant marcadors. Les dades comparatives entre el primer semestre d’enguany i el de l’any passat mostren un descens generalitzat a la Regió Metropolitana Nord de gairebé el 3% i de gairebé un 5% a tota Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa