Els Mossos mostren els marcadors “gairebé invisibles” usats pels lladres de pisos buits

Els Mossos d’Esquadra ha divulgat aquest dijous diversos exemples reals de marcadors “gairebé invisibles” que usen els lladres especialitzats en detectar pisos buits. Col·loquen entre el marc i la porta d’entrada petits trossos de plàstic o de paper, fils de silicona o cintes adhesives. Tornen a l’immoble al cap d’un o dos dies i si el marcador continua al seu lloc saben que no hi ha entrat ningú i per tant podran robar amb menys risc de ser sorpresos in fraganti.

Marcador usat per detectar si un pis és buit i robar-lo / Mossos d'Esquadra

Marcadors usats per detectar si un pis és buit i robar-lo / Mossos d’Esquadra

La Regió Metropolitana Nord –que inclou tres municipis del Barcelonès: Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs– té en marxa diverses investigacions de robatoris a domicili en els quals els lladres han utilitzat aquest modus operandi. Fa dos dies els Mossos donaven a conèixer un cas a Nou Barris en què els lladres van poder ser detinguts gràcies a l’avís d’una veïna.

Marcador usat per detectar si un pis és buit i robar-lo / Mossos d'Esquadra

Marcador usat per detectar si un pis és buit i robar-lo / Mossos d’Esquadra

“Per a prevenir aquests tipus de robatoris, la ciutadania ha de conèixer els marcadors, per tal de saber localitzar-los en les portes dels seus propis domicilis amb l’objectiu de prevenir els robatoris”, indica la policia catalana en un comunicat. En cas de detectar-ne cal trucar al 112 i retirar-lo immediatament de la porta, tant si està a la del propi domicili o a la d’un veí. L’entrada de lladres a casa genera “molta inseguretat” als ciutadans que ho pateixen, reconeix la policia.

Tot i que l’ús de marcadors “ha augmentat”, segons els Mossos, “es manté una tendència a la baixa en aquests fets delictius” gràcies al “treball intensiu” policial i la “col·laboració ciutadana” detectant marcadors. Les dades comparatives entre el primer semestre d’enguany i el de l’any passat mostren un descens generalitzat a la Regió Metropolitana Nord de gairebé el 3% i de gairebé un 5% a tota Catalunya.

Nou comentari