Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Multes i identificacions en una protesta fallida que emulava les del barri madrileny de Salamanca
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han blindat la plaça Artós (Sarrià) aquest divendres a la tarda per impedir la celebració d’una manifestació espanyolista contra el govern de Pedro Sánchez. El desplegament policial ha mantingut la plaça buida però bona part de la quarantena de manifestants que s’hi han acostat no han acceptat de bon grat la prohibió. Almenys 8 persones han denunciades per la policia catalana per no voler abandonar la zona i incomplir el decret d’alarma, informen al TOT Barcelona portaveus del cos.

També s’han produit “diverses identificacions”, indiquen les mateixes fonts. A quarts de deu la policia donava per dissolta la convocatòria, tot i que un dispositiu reduït de policies s’han quedat a la plaça per evitar que els manifestants hi tornessin.

La policia catalana recorda que “en l’actual estat d’alarma les manifestacions estan prohibides”, pel que l’acte convocat a través de les xarxes socials “no està permès”. “Si cal es blinda la plaça”, afegeixen. Tampoc havia estat comunicat prèviament al departament d’Interior ni a la Delegació del govern espanyol, com seria preceptiu. De fet, el Govern català ha proposat a l’Estat un pla per recuperar el dret a manifestació durant l’estat d’alarma però el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha evitat pronunciar-se sobre la seva idoneïtat.

Es tracta d’una protesta de caire ultra contra el govern espanyol PSOE-Podemos, al que la convocatòria denomina “virus social-comunista”. L’acte té fortes ressonàncies de la mobilització dretana al barri madrileny de Salamanca, on s’han produït concentracions i cassolades contra l’executiu de Pedro Sánchez. La crida s’adreçava als veïns “patriotes” i els instava a anar a la plaça Artós a les 20h amb una bandera espanyola i mascareta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa