Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una banda de lladres que robava en domicilis de Barcelona
  • CA

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra ha detingut vuit persones, una dona i set homes, que formaven part d’una organització criminal especialitzada en robatoris amb força a pisos de l’àrea metropolitana. Els detinguts, de nacionalitat georgiana, estan acusats de perpetrar 24 robatoris a Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Badalona i Vic.

Segons ha informat la policia catalana, el grup triava sempre edificis situats en grans ciutats, amb molts veïns i amb un tipus de panys molt concrets. Per fer la selecció, els membres de l’organització recorrien les zones d’interès per inventariar els immobles més accessibles. Un cop triats, la nit de divendres a dissabte els membres de la banda es desplaçaven a la zona triada. Un dels lladres es quedava al cotxe per vigilar els entorns.

Primer forçaven l’entrada principal amb la tècnica de la radiografia i col·locaven entre el marc i la porta dels pisos tires de cola a uns 20 centímetres del terra en lloc dels típics marcadors de plàstic transparent. Quan tenien els objectius marcats abandonaven la finca i tornaven la matinada de dissabte a diumenge per comprovar quins estaven buits i forçaven la porta.

En menys de tres hores escorcollaven tot el pis i s’havien endut el botí, que normalment eren objectes amb una bona sortida al mercat negre com joies, rellotges i dispositius electrònics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa