Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos denuncien un grup feminista per un tall de trànsit al Camp Nou el dia abans del 8M
  • CA

El Comitè de Vaga Feminista de les Corts havia preparat un tall de trànsit breu a la travessera de les Corts, a l’altura del carrer Arizala, a tocar del Camp Nou en ple dia de partit. La idea era fer “una acció protesta per reivindicar que demà és el dia de la dona” i “visibilitzar-ho al costat d’una institució amb un gran impacte pel veïnat com és el Barça”, explica una de les integrants del col·lectiu. Havien ideat un tall “que durés poc temps, però que enviés el missatge”.

I amb aquesta idea l’han executat. Finalment, però, quan portaven tres minuts de protesta, s’han trobat amb una resposta policial sense mediació que ha acabat amb catorze dones escorcollades i identificades, relaten les agreujades. “A més, quan han acabat, ens han dit que quedaríem denunciades per la llei 04/2015”, explica la testimoni fent referència a la llei mordassa. L’amenaça de multa encaixaria amb les sancions que es van anunciar també quan a la Meridiana —i altres punts de la ciutat— es tallava el trànsit sense haver comunicat prèviament la concentració.

A part de la retenció durant 30 minuts i la denúncia per la via administrativa, el col·lectiu feminista de les Corts denuncia que s’han donat “abusos policials”. Especialment fan referència a “quan un policia secreta ha arrossegat per terra una de les companyes”. La resta de l’actuació l’han dut a terme els antiavalots de la Briada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra. “Ens han tret de males maneres i no s’han parat a intentar parlar amb nosaltres abans d’actuar. Ens havíem organitzat perquè dues companyes parlessin amb la policia quan arribés el moment, però això no ha pogut passar. No hi ha hagut cap mena de mediació“, assegura la membre del Comitè de Vaga Feminista de les Corts.

Aquest diari s’ha posat en contacte amb els Mossos d’Esquadra aquesta tarda, però no ha obtingut cap resposta o informació sobre els fets. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa