Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos creen una Unitat Central d’Agressions Sexuals amb focus a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han anunciat la creació d’una Unitat Central d’Agressions Sexuals davant l’augment de casos en els darrers anys. Tot i que el nou departament tindrà competència a tot el territori català –i en l’àmbit cibernètic quan l’autor sigui desconegut–, la policia catalana posarà el focus a Barcelona. “Els fets que es produeixen a Barcelona i l’àrea metropolitana representen el 70% dels delictes de naturalesa sexual que es denuncien a Catalunya“, expliquen en un comunicat.

La unitat dependrà de la Divisió d’Investigació Criminal i aspira a millorar la prevenció, la investigació i l’atenció a la víctima de delictes de caire sexual. L’any passat es van produir 210 casos més relacionats amb delictes sexuals, el que suposa un increment del 9,17% respecte el 2018. En els darrers quatre anys, l’augment és de gairebé el 50%. La trentena d’agents que formaran part de la unitat rebran una formació específica en investigació, atenció a la víctima i prevenció.

La sotscap de la Comissaria General d’Investigació Criminal, la comissària Marta Fernández, ha subratllat els casos de violència sexual que no es denuncien, “una elevada xifra negra” que ha situat al voltant del 80% dels casos reals. Ha atribuït l’augment de les denúncies a un major esforç social, pel que veu les xifres en positiu “en el sentit que fan aflorar una situació”. Les menors de 16 anys són les que menys denuncien, ha lamentat. El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha recordat que el cos “sempre ha tingut un compromís en la lluita contra la violència masclista” però ha remarcat que la policia catalana haurà de canviar la manera de treballar: “Haurem d’incorporar una mirada victimocèntrica en la qual tinguem en compte les situacions personals que viu la víctima i l’impacte emocional que està vivint per l’agressió que ha patit”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa