Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos alerten d’un augment del tràfic de drogues mitjançant ‘riders’

Els Mossos d’Esquadra han detectat els últims dies “un increment de les transaccions de drogues mitjançant d’enviaments realitzats per plataformes de missatgeria i paqueteria”, han informat en un comunicat. Els controls policials establerts a la ciutat durant l’estat d’alarma, de fet, han trobat diversos casos de riders que transporten tota mena d’estupefaents amagats a l’interior d’una ampolla de refresc, entre la roba o en un forat fet un llibre. Sovint, però, els propis repartidors no tenen res a veure amb el tràfic de drogues. De fet, en la majoria dels casos investigats, va ser el propi treballador que va alertar la policia davant la sospita que transportava un paquet amb drogues, informen els Mossos.

Davant d’això, la policia catalana ha demanat empreses com Glovo, UberEats o Deliveroo que incrementin les mesures de seguretat abans de fer els enviaments per “garantir la seguretat” dels empleats i “minimitzar el tràfic de drogues”. Una de les propostes dels mossos és que aquestes companyies facilitin una guia als repartidors perquè s’assegurin que no porten drogues i, en cas de detectar-les, recordar-los que han de contractar el telèfon d’emergències 112. 

Des del passat 16 de març fins el dimarts 14 d’abril, s’han registrat una trentena de casos, principalment als districtes de Ciutat Vella, Eixample i Sant Martí

L’intendent Rafael Tello, cap de la comissaria de Ciutat Vella, detalla que la manera de detectar aquests casos ha estat diversa: des dels controls policials habituals fins a patrulles que ho buscaven expressament. També mtjançant de la col·laboració dels mateixos riders. “Dos repartidors ens van comentar que portaven paquets que desprenien molta olor i duien marihuana a l’interior”, apunta el responsable de Mossos. 

En altres situacions, la policia va detectar una ampolla de refresc sense líquid a l’envàs, sinó amb marihuana, o un llibre de 50 ombres d’en Grey amb un retall a l’interior on s’havien amagat substàncies estupefaents. Més enllà dels riders, però, també s’ha descobert una tendència a moure drogues mitjançant de taxis o vehicles amb xofer. 

La policia, de moment, ha obert una investigació per cadascun dels incidents detectats i, a priori, els tracta com a casos aïllats sense vinculació entre ells.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Una a abril 18, 2020 | 11:21
    Una abril 18, 2020 | 11:21
    Les prestatgeries del súpers buides d'alcohol que fan augmentar els casos de violència domèstica, veïns desfasats i baralles. Les fàbriques amb màquines de cafè perquè produeixis més sense importar les malalties coronàries. Però ull! Una no pot prendre marihuana per tranquil·litzar-se o pels seus mals. No sense permís de GC, policia i mossos que són els que treuen les plusvàlues del mercat negre. País de puretes i catòlics de la llufa!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa