Mor un vianant atropellat per un camió

La víctima ha sigut envestida a la cruïlla entre la Gran Via i el carrer Lepant

Un vianant d’edat avançada ha mort a l’Hospital de Sant Pau aquest dimecres a la tarda després de ser atropellat en una cruïlla del barri del Fort Pienc, al districte de l’Eixample de Barcelona. Un camió ha atropellat un vianant a l’encreuament entre la gran via de les Corts Catalanes, segons han indicat fonts municipals.

De resultes de l’impacte, la víctima ha patit ferides molt greus i ha sigut traslladat d’urgència a l’Hospital de Sant Pau pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM),  amb pronòstic molt greu. Un cop al centre sanitari, els metges no han pogut salvar-lo i ha mort a causa de les ferides molt greus que havia patit. Era un home i tenia 86 anys. És la novena víctima mortal d’accident de trànsit a Barcelona des que va començar l’any. La Guàrdia Urbana investiga les causes de l’atropellament.

Un 38% de les víctimes són vianants atropellats

Els vianants morts per atropellaments són un percentatge molt important de les víctimes mortals dels accidents de trànsit a Barcelona. L’any passat del total de 21 persones mortes a la ciutat per accidentalitat, 8 van ser vianants atropellats. Només la categoria dels motoristes, amb 11 víctimes, va superar aquesta xifra. Tot i així, la xifra d’atropellaments va ser molt més alta. De fet, es vam comptabilitzar 66 atropellaments que van causar ferits greus.

Els vianants atropellats que van resultar ferits greument, majoritàriament van ser envestits per motos i ciclomotors (24) i cotxes (22). Però també n’hi va haver 9 d’atropellats per furgonetes, 7 per autobusos, 3 per bicicletes i 1 per un taxi.

Més informació

Nou comentari