Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor un barceloní mentre escalava a Osca
  • CA

Un home de Barcelona, de 55 anys, ha mort aquest dissabte, 24 de juliol, en precipitar-se mentre feia escalada en el pic Troumouse, en el terme municipal de Bielsa (Osca). La víctima estava acompanyada d’un altre home, també de 55 anys, que ha resultat il·lès. La Guàrdia Civil d’Osca ha informat que va rebre a les 13.00 hores un avís d’un muntanyenc que alertava que havia escoltat un soroll de caiguda de pedres i crits d’una persona demanant auxili, encara que no la podia veure.

De manera immediata, van acudir al lloc especialistes del Grups de Rescat Especial d’Intervenció en Muntanya (GREIM) de Boltanya, Unitat Aèria amb base en Benasc i metge 061. En aquesta ubicació van observar a una persona en una paret que movia els braços en senyal de socors.

Després de reconèixer la zona, es va observar un cos en una canal, motiu pel qual es va sol·licitar suport del personal de reserva, amb aportació de material extra per a poder intervenir una vegada s’aconseguís posar fora de perill al company que s’havia albirat.

Després de diversos intents, a causa del fort vent, els pilots van aconseguir, mitjançant un estacionari, aproximar l’aeronau el màxim possible al terreny. L’especialista va saltar de l’aeronau sobre terreny descompost i, posteriorment, una vegada sobre el complex terreny, mitjançant l’ús d’una corda, va conduir a la persona il·lesa al punt per a poder ser evacuada a Boltanya (Osca).

A continuació, van descendir fins al lloc on es trobava el cos sense vida i el van traslladar fins a una zona en la qual era viable l’extracció mitjançant l’aeronau, descendint 400 metres en totalitat i traslladant al mort en llitera més de 200 metres per terreny descompost. D’allà, va ser portat a Boltanya i després amb cotxe fúnebre al tanatori de la localitat, finalitzant l’operació a les 22.00 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa