Mor el líder veïnal que va crear el nom de Nou Barris

Ignasi Catalán va morir ahir després d'una vida dedicada a la lluita als barris

El districte de Nou Barris està de dol. Ignasi Catalán, el líder veïnal que va crear el nom actual del districte, ha mort. Catalán va proposar el nom de Nou Barris per a l’associació de veïns del sector Trinitat-Torre Baró-Vallbona el 1970, segons ha informat la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) en un comunicat. “Ell va ser qui va proposar el nom d’associació de veïns de Nou Barris, conscient que una denominació més sintètica ajudava a la lluita”, ha destacat la FAVB.

El recorregut en la lluita veïnal va començar per a Catalán a la Hermandad Obrera de Acción Católica (HOAC), d’on va passar a fundar l’associació de veïns de Trinitat-Torre Baró-Vallbona el 1970. 

Catalán va fer l’última aparició pública l’any passat. Va ser en l’acte d’inauguració d’un faristol que recorda la història de l’associació de veïns de Nou Barris, situat al barri de Torre Baró. “La seva emoció i les seves paraules lúcides ens van traspassar a totes les persones presents a l’acte”, remarca la FAVB. 

Més informació

Nou comentari