Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Joan Bordetas, referent de l’activisme veïnal a Sant Antoni
  • CA

L’activista veïnal barceloní Joan Bordetas va morir aquest diumenge als 71 anys. Bordetas -que feia un temps que patia càncer– era tot un referent de la lluita ciutadana al barri de Sant Antoni i al districte de l’Eixample, on va impulsar la instal·lació de diversos equipaments i va contribuir a la revitalització del teixit social de la zona.

Aquest veí va ser un dels membres de la cúpula de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), on va exercir les funcions de tresorer, i també va tenir un paper clau des del 1984 en l’Associació de Veïns de Sant Antoni. De fet, aquesta llarga trajectòria a l’activisme veïnal li va valdre la Medalla d’Honor de la ciutat l’any 2018, en reconeixement al seu treball per a la millora no només del barri, sinó també de la ciutat en si.

Una figura clau a Sant Antoni i a l’Eixample

Bordetas també era un dels membres permanents del Consell de la Ciutat en representació del districte de l’Eixample i fins ara exercia de vicepresident del Consell Ciutadà de l’Eixample. Pel que fa a la seva implicació a Sant Antoni, des de l’associació de veïns va ser un dels referents que van participar en la redacció del pla d’equipaments que després va culminar amb la creació del Centre Cívic de les Cotxeres de Borrell i de l’escola pública Ferran Sunyer.

En aquest sentit, també va ser un dels impulsors de la reforma de l’avinguda de Mistral, una de les artèries principals del barri, i de la constitució de l’associació de comerciants de la zona. Diverses entitats com la FAVB o l’Associació de Veïns de Sant Antoni han volgut homenatjar Bordetas a través de diferents missatges a les xarxes socials recordant la seva trajectòria i vitalitat.

Empoderament laboral

Segons recull Betevé, la seva trajectòria professional està lligada a l’empresa Telecsal, una empresa vinculada a l’enginyeria elèctrica que els treballadors van convertir en una societat laboral amb l’objectiu d’evitar el seu tancament, tal com volien els propietaris del negoci. Bordetas va ser una de les cares visibles d’aquest moviment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa