Mor el divulgador científic Eduard Punset

L'exministre i exconseller de la Generalitat ha mort a Barcelona als 82 anys

“Jo, probablement no em moriré mai. No està demostrat que em moriré”. Aquest exercici intel·lctual amb pinzellades d’humor i de somni que pot tenir tot humà es va fer molt popular l’octubre del 2009. Eduard Punset la va pronunciar al programa El convidat, de TV3, parlant amb Albert Om. I va generar empatia, com passava amb moltes de les observacions que feia. El fragment va córrer per la xarxa.

Avui sabem que el somni de l’economista i divulgador científic no s’ha pogut complir, que ha mort als 82 anys, segons ha informat la seva família a través de Twitter. Punset, nascut a la capital catalana, ha mort avui a Barcelona. Era conegut per la tasca de divulgació científica en els mitjans, sobretot amb el programa Redes de TVE, que va presentar fins al 2014.

Punset va ser ministre de Relacions per a les Comunitats Europees amb Adolfo Suárez entre els anys 1980 i 1981, tot i que no va ser l’únic càrrec que va tenir al primer govern sorgit de la Transició, ja que va ser secretari general tècnic. També va ser diputat del Parlament de Catalunya entre el 1980 i el 1982, i entre el 78 i el 80 va ser conseller d’Economia amb Josep Tarradellas. A més, va ser eurodiputat durant set anys per al CDS i més tard com a independent. 

L’exministre i exconseller de la Generalitat va estudiar Dret a Madrid i Ciències Econòmiques a Londres i va treballar per al Fons Monetari Internacional (FMI) als Estats Units i Haití. Malgrat la seva formació en dret i economia, Punset era conegut com a divulgador científic a través de la televisió i els llibres. Va ser professor de Ciència, Tecnologia i Societat a l’Institut Químic de Sarrià (IQS). El Govern li va atorgar la Creu de Sant Jordi el 2011.

Comentaris

  Charlie 22/05/2019 4:36 pm
  Finalment s'ha provat empíricament que si anava a amorir
  Nikola Tesla 22/05/2019 12:32 pm
  The day science begins to study non-physical phenomena, it will make more progress in one decade than in all the previous centuries of its existence.
  busman 22/05/2019 9:53 am
  Que el dol per la seva mort no sigui excusa per atribuïr-li una condició que no tenia: Eduard Punset no divulgava ciència, divulgava pseudociència. Moltes de les seves xerrades van propagar idees refutades per la vertadera ciència., i era molt proper a les idees absurdes de Paulo Coelho i d'altres venedors de fum còsmics.

Nou comentari