Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El model superilla barceloní travessa l’oceà per una convenció d’urbanisme

Barcelona exportarà el model de la superilla més enllà de les seves fronteres. L’Ajuntament participarà en la XII Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme (BIAU) que se celebra durant aquest mes de setembre a Ciutat de Mèxic (Mèxic).

Segons apunta el consistori barceloní en un comunicat, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, serà l’encarregada de representar a l’administració pronunciant una conferència sobre el canvi de model urbà que està vivint la capital catalana, exemplificat en el projecte de les superilles. En la convenció també hi participarà l’arquitecte en cap de Barcelona, Xavier Matilla, amb l’objectiu de posar en valor la “qualitat arquitectònica i urbanística” de la ciutat i exposar les línies mestres de la transformació que s’està impulsant des del consistori.

A més, una de les instal·lacions que es podrà visitar al festival serà una recreació de l’exposició sobre els nous eixos verds i places de l’Eixample que ja es va exposar el passat mes de maig al Fossat del Mercat de Sant Antoni. Ara, la mostra es recuperarà fins l’1 d’octubre a Ciutat de Mèxic per veure a través d’estructures i imatges virtuals com serà la transformació que es viurà els propers mesos en aquests espais del centre de la ciutat.

La Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme (BIAU) ha comptat enguany amb la participació de prop de 80.000 persones vinculades al disseny de les ciutats per promoure la reflexió i l’intercanvi d’experiències a través de conferències, exposicions, taules de diàleg, tallers amb experts, instal·lacions a l’espai públic, rutes i visites especialitzades, presentacions de llibres i altres activitats.

Trobades institucionals

Des del consistori afegeixen que Sanz apofitarà l’estada a Mèxic per mantenir trobades bilaterals amb representants institucionals de Ciutat de Mèxic i d’Oaxaca de Juárez. L’objectiu de les visites serà compartir experiències i signar protocols de col·laboració amb les dues ciutats en els camps de la infraestructura verda, l’ecologia i el patrimoni, entre altres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fran BCN a setembre 22, 2022 | 13:13
    Fran BCN setembre 22, 2022 | 13:13
    Les frikades s'exporten?. Per aquelles zones no hi passa ni Déu, hi perdran comerços i restaurants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa