Vídeo | Oriol Mitjà el 28-J: “Em van apallissar i em van llençar a les escombraries”

L’epidemiòleg es confessa en el pregó del Dia de l’Orgull a Barcelona

El famós epidemiòleg Oriol Mitjà ha sigut l’encarregat de llegir el manifest del Dia de l’Orgull celebrat a Barcelona i ha sorprès a tothom amb una confessió de quan era petit: “Em van apallissar i em van llençar a les escombraries, però ara m’he convertit en un adult fort”, ha dit durant el pregó de l’acte commemoratiu.

El Dia de l’Orgull d’enguany té el lema “I=I, Indetectable igual a intransmissible”, que pretén conscienciar la gent que les persones que tenen una càrrega viral de VIH indetectable no poden transmetre la malaltia mitjançant les relacions sexuals. 

En els parlaments, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la necessitat de celebrar i gaudir aquest dia, tot i la situació sanitària, “per seguir lluitant juntes i unides pels nostres drets i llibertats sense deixar mai ningú enrere”. També ha volgut agrair a totes les generacions que ens han precedit “perquè han permès que avui puguem estar aquí i puguem seguir avançant cap a una societat on els nostres nens i nenes puguin créixer lliures i felices”.

Colau ha assistit al concert commemoratiu que s’ha celebrat a l’Estadi Olímpic de Montjuïc. El concert ha comptat amb les actuacions dels artistes i grups musicals Rigoberta Bandini, Camela, Hidrogenesse, Ricky Merino i Joan Colomo. A més, també han actuat les agrupacions corals LGTBI de la ciutat: els Barcelona Rainbow Singers i els Barcelona Gay Men’s Chorus.

Comentaris

  Quin parell d'aprofitats 29/06/2021 9:08 am
  La Colau i el Mitjà, sempre han de ser els protagonistes de tot. No saben reivindicar res sense fer-ho en primera persona i presentar-se com a símbol de la cosa. Quines ànsies de reconeixement que exhibeixen. Aprofitats.
   Laia 29/06/2021 4:48 pm
   Disculpeu, però ell no ha de "confessar" res perquè no va fer res malament. El verb que heu fet servir és culpabilitzador. Qui confessa és el delinqüent.
   Carles Surià 30/06/2021 10:04 pm
   La mediocritat dona punts? perquè en tens uns quants... Ara resulta que explicar experiències que visibilitzen un problema es un problema... Anem apanyats. Per cert, els comentaris es signen perquè tirar la pedra i amagar la mà no acaba de ser del tot correcte.
  Manipulador 29/06/2021 9:13 am
  A veure. Si això li van fer quan era petit, cal relacionar-ho amb la seva condició d'homosexual? De petit ja havia sortit de l'armari? O potser simplement li van fer una gamberrada abusiva per repel·lent, com n'hem patit tots de petits, i ell ho aprofita ara per vincular-ho a una cosa que no hi va tenir res a veure?
   Lisa 29/06/2021 11:47 am
   Perdona, encara que no hagués sortit del armari, tots sabem que els nens són molt cruels i detecten de seguida a algú diferent, sigui per el motiu que sigui...és clar que també influeix la educació dels pares, per exemple tirar pilotes fora, com fas tú, no es un bon començament...

Nou comentari