Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Minsait crea una solució que facilita la tornada a la feina de manera ràpida, segura i senzilla
  • CA

Minsait, una companyia d’Indra, ha desenvolupat una solució que permet a les empreses i als seus treballadors afrontar la tornada a les oficines i centres de treball de manera “ràpida, segura i senzilla”, que ja s’està implantant en diversos clients i també utilitzarà la pròpia Indra, segons ha informat l’empresa en un comunicat.

Minsait destaca que, en un moment en el qual s’anuncia la superació de la fase crítica de la pandèmia de la Covid-19, empreses i organitzacions afronten la reincorporació dels seus professionals per a reactivar la seva activitat, escenari en el qual sorgeix la necessitat de protegir la salut dels empleats i complir amb els consells i la normativa de Ministeri de Sanitat.

En aquest context, Minsait ha creat la solució C19-Pass, que facilita la gestió i el control del risc en les empreses i els permet donar suport a la reactivació de l’activitat després de les mesures de control, afavorint la reincorporació i l’accés a oficines i instal·lacions en funció de la situació de risc del professional.

La solució de Minsait es pot adaptar a les característiques de cada empresa i consta d’una app mòbil per a treballadors, una altra per als equips de seguretat i una aplicació web corporativa. Totes elles actuen de manera coordinada utilitzant Intel·ligència Artificial (IA) per a facilitar indicadors de risc d’exposició i optimitzar processos de control, prevenció i actuació.

Cada empleat podrà conèixer en una app mòbil el seu nivell d’exposició al virus, calculat per un algoritme que té en compte, a més dels seus símptomes, els llocs pels quals ha passat, els objectes amb els quals ha interactuat i les trobades pròximes amb altres empleats. Quan l’algoritme detecta que el nivell d’exposició supera un cert nivell, pot recomanar mesures d’higiene, quarantena o consulta als serveis mèdics.

Per part seva, l’empresa, quan es confirma un cas positiu, té la capacitat de determinar quins altres empleats poden estar en risc a través de l’anàlisi del seu comportament durant els últims dies. L’algoritme fa ús de tècniques de ‘machine learning’ i anàlisis de gràfics.

Els equips de seguretat utilitzaran l’app de seguretat per al control d’accessos, integrant les dades de preses de temperatures realitzades als professionals amb la finalitat de facilitar la generació de possibles alertes al servei mèdic o confirmació d’aplicació de protocols en els casos alertats.

APLICACIÓ WEB CORPORATIVA

D’altra banda, l’aplicació web corporativa incorpora serveis de gestió i seguiment proactiu de casos i facilita el contacte amb treballadors per part dels serveis mèdics, podent incorporar a futur el resultat de possibles tests corporatius.

A més, també permet als serveis generals establir prioritats de neteja dels espais en funció de la localització de casos i nivells de risc proporcionats per l’algoritme, així com l’aplicació de regles que gestionin l’aforament d’espais de treball en funció de distàncies de seguretat, generant notificacions de limitació d’accés i d’ubicacions disponibles que els empleats rebran en la seva app mòbil. També aporta informació que ajuda a la gestió de materials de protecció per als empleats.

La solució s’integra amb el sistema de recursos humans de la companyia i pot fer-lo també amb altres sistemes corporatius. Tota la informació de dades s’emmagatzema i es comparteix de forma xifrada i estandaritzada per a cada empresa entre les tres aplicacions, facilitant el compliment GDPR. En un futur, també es podria arribar a compartir de manera segura i interoperable entre diferents organitzacions.

BENEFICIS PER A EMPRESA, PROFESSIONALS I SERVEIS MÈDICS

Amb aquesta solució, Minsait facilita el compliment de requeriments oficials per part de l’empresa, alhora que protegeix a tots els treballadors. L’empresa disposarà d’un registre “fiable” de la situació dels seus treballadors en relació a la malaltia, pot generar protocols de reincorporació de professionals, aprovació de desplaçaments i control d’accessos, basats en la situació de risc de la persona, així com gestionar els espais de treball i com es distribueixen els empleats en aquests.

El servei facilita als empleats conèixer el seu estatus de risc personal, rebre informació consistent i verificada en el seu lloc de treball, millorar les seves accions de prevenció i autocura i ser capaces de prevenir el contacte amb persones simptomàtiques.

Així mateix, els serveis mèdics poden detectar abans casos de treballadors de risc, i disposar de mapes de risc, major capacitat d’actuació enfront de les situacions d’inseguretat, així com d’un canal d’informació i contacte permanent i actualitzat amb els professionals.

“Aquesta solució resulta diferencial gràcies a la combinació única i multidisciplinària dels experts de Minsait en gestió de la salut juntament amb els seus experts en disseny i construcció de solucions basades en Intel·ligència Artificial i arquitectures mòbils i cloud de nova generació”, ressalta l’empresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa