Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mestressa xinesa de restaurant japonès busca rentaplats pakistanès i esvera Twitter
  • CA

El restaurant japonès Furawa de l’Eixample s’ha trobat enmig d’una gran polèmica a les xarxes socials després de col·locar un cartell al carrer on deia que buscava “preferentment” un rentaplats pakistanès, nepalès o filipí. Nombrosos usuaris s’han fet ressò de l’anunci i han criticat el local per discriminar per nacionalitat. Alguns especulaven que potser era per una qüestió de “proximitat geogràfica”, altres que es tractava d’un intent de buscar treballadors més proclius a deixar-se explotar.

L’Óscar, un dels cambrers del restaurant, ha explicat al TOT Barcelona que la propietària del local, de nacionalitat xinesa, volia contractar un rentaplats del sud-est asiàtic perquè “el cuiner també és pakistanès i, com que no parla gaire bé el castellà ni català”, buscava una persona que pogués parlar-hi. Aquesta explicació resolia la demanda d’un rentaplats pakistanès, ja que tots dos podrien parlar en urdú, però deixava oberta la qüestió del nepalès i el filipí.

Ni el cambrer i la mestressa, que ha preferit no donar el seu nom,  han pogut donar una explicació més concreta més enllà que tots tres podrien parlar en anglès, ja que tant al Pakistan com a les Filipines, l’anglès és llengua oficial, mentre que al Nepal és la segona llengua de cada vegada més gent.

Tot i això, el cambrer ha assegurat que el restaurant ha retirat l’anunci de feina després la polèmica creada. En realitat, simplement han esborrat les preferències de nacionalitat i han posat la pissarra de cara a la paret de manera que no fos visible per als clients. “Ja no busquem ningú”, ha dit l’Òscar. “Quan vaig veure el cartell li vaig explicar a la propietària que no podia fer un cartell així perquè la gent es pot enfadar i ho va entendre de seguida”, ha afegit. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa