Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més retards en la nova jornada de vaga de Ryanair
  • CA

L’aeroport del Prat viu aquest dimarts una nova jornada de retards a causa de la vaga dels tripulants de cabina de Ryanair. A primera hora del matí, fins a les 9.00 hores, hi ha hagut quatre demores, una en les sortides de Barcelona i tres en les arribades. D’altra banda, no s’ha produït cap cancel·lació fins al moment

Durant el dia d’ahir va haver-hi un total de 38 retards al Prat, 17 en les sortides i 21 en les arribades. A més, quatre de les sis cancel·lacions que va haver en el conjunt tot l’Estat es van produir a Barcelona.

Al conjunt de l’Estat, hi ha hagut retards en 18 vols des de l’inici de la jornada i fins a les nou del matí. Així mateix, dilluns va haver-hi un total de 191 demores. La localitat més afectada va ser Palma de Mallorca, amb 39 retards i dues cancel·lacions.

Negociar un conveni col·lectiu

Els sindicats USO i Sitcpla van convocar cinc mesos de vaga després que la companyia aèria no complís les seves exigències i trenqués les negociacions per un conveni col·lectiu. Així doncs, els tripulants de cabina de Ryanair aturaran els seus serveis cada setmana de dilluns a dijous amb motiu de protesta fins al 7 de gener.

Els treballadors també exigeixen unes millors condicions laborals. Concretament, demanen acollir-se a la legislació espanyola per poder tenir millors vacances i descansos. A més, reclamen que s’apugin els sous als nivells previs a la pandèmia, s’elimini la política de subcontractació sota la normativa irlandesa i es readmetin els treballadors acomiadats, que fins a la data són un total de 22 en tot l’Estat.

Serveis mínims per l’aturada

El Ministeri de Transports va informar que donaria uns serveis mínims per la vaga a Ryanair. Els vols que vagin o vinguin de fora de la península tindran uns serveis mínims del 81% durant aquest mes i del 68% a partir de l’octubre. Els vols a ciutats espanyoles peninsulars i estrangeres que tinguin un recorregut igual o superior a cinc hores en mitjà de transport alternatiu, els serveis mínims seran d’entre el 56 i el 60%. Per acabar, els que tinguin com a destí ciutats espanyoles peninsulars amb recorregut inferior a 5 hores en mitjà de transport alternatiu, seran del 34 al 8%.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un infermer preparant cures. / Europa Press
Atrapen un lladre que robava mòbils de pacients d’hospitals de Barcelona
Notícia: Atrapen un lladre que robava mòbils de pacients d’hospitals de Barcelona
Comparteix
El presumpte implicat va ser detingut dissabte després de sostreure almenys cinc telèfons en dos centres sanitaris diferents
Veïns del carrer d'Alcolea de Baix mentre ultimaven els preparatius pel concurs / ACN
El carrer d’Alcolea de Baix s’imposa en el concurs de guarnits de Sants
Notícia: El carrer d’Alcolea de Baix s’imposa en el concurs de guarnits de Sants
Comparteix
El carrer Finlàndia i la plaça de la Farga completen el podi de l'edició d'aquest 2022 del concurs
Imatge d'arxiu de viatgers al metro / Jordi Play
Vuit barris de Barcelona que esperen ser connectats pel metro
Notícia: Vuit barris de Barcelona que esperen ser connectats pel metro
Comparteix
Aquestes actuacions permetran millorar la connexió entre diferents zones de la ciutat ara dissociades
Un dispositiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana / GUB
Detinguts 10 lladres mb 110 antecedents per robatoris de bosses i mòbils
Notícia: Detinguts 10 lladres mb 110 antecedents per robatoris de bosses i mòbils
Comparteix
Dos d'aquests lladres van robar fa poques setmanes un rellotge de 300.000 euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa