Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més patrulles el cap de setmana per frenar el rebrot de la delinqüència
  • CA

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana intensificaran el patrullatge aquest cap de setmana a les zones de Barcelona en què s’han detectat lladres multireincidents els últims dies, per “contenir l’arribada de la delinqüència” després de l’estat d’alarma. Des que es va aixecar el toc de queda han augmentat les concentracions al carrer, el que ha fet “que la policia hagi d’actuar davant l’incompliment” de les restriccions sanitàries.

Tots dos cossos policials ja van desplegar dispositius conjunts des del primer cap de setmana, han explicat els Mossos d’Esquadra en un comunicat aquest divendres. A partir d’aquest cap de setmana, Mossos i Urbana desplegaran dispositius d’acord amb “els mapes de calor delinqüencial” a la ciutat, tenint en compte les franges horàries en què es registren més robatoris i furts.

La policia s’actualitzarà cada setmana aquests mapes de calor i els farà servir per a “dirigir i optimitzar els recursos policials i guanyar amb eficàcia policial i seguretat”.

Agents de paisà, uniformats i antiavalots

Aquest cap de setmana patrullaran agents de paisà i uniformats, i de les unitats antiavalots Àrea de Recursos Operatius (Arro) i Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos. Des que es va aixecar l’estat d’alarma el 9 de maig, hi ha hagut 124 detencions per robatoris al carrer i 127 per furts, i amb l’arribada de turistes i la reobertura de la restauració durant tot el dia els delictes han augmentat en comparació amb els mesos de confinament.

No obstant això, al comparar els mesos d’abril de 2019 i de 2021, actualment es registren la meitat de delictes que fa dos anys, pel que estan “significativament per sota” del que és habitual abans de la pandèmia.

Més notícies
Dos agents de la Guàrdia Urbana patrullant, en imatge d'arxiu / Guàrdia Urbana
Barcelona, una de les grans ciutats del món on més va baixar la delinqüència en confinament
Notícia: Barcelona, una de les grans ciutats del món on més va baixar la delinqüència en confinament
Comparteix
Segons un estudi que ha estudiat 26 grans urbs, els delictes van baixar prop d'un 80%
Agents de paisà identifiquen dos sospitosos al metro de passeig de Gràcia / D.C.
Els comerciants del passeig de Gràcia alerten del retorn dels carteristes
Notícia: Els comerciants del passeig de Gràcia alerten del retorn dels carteristes
Comparteix
Els botiguers demanen un reforç de la seguretat per evitar furts i robatoris a les zones turístiques de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa