Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de mil denúncies durant el cap de setmana per incomplir les mesures anticovid
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra han posat 1097 denúncies i han desallotjat 4644 persones de 115 espais de la ciutat durant el cap de setmana a Barcelona per incomplir les mesures anticovid. El tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle, ha detallat en una entrevista a TV3 que s’han posat 399 denúncies per no portar mascareta, 46 per incomplir la limitació de persones, 113 pel consum compartit d’alcohol i 539 per l’incompliment de les restriccions nocturnes.

Pel que fa a les protestes del cap de setmana Batlle ha dit que “s’hi barregen grups antisistema i negacionistes, la violència i la inconsciència” i ha fet una crida “a la responsabilitat de la ciutadania per aïllar els violents”.Batlle ha explicat que la Guàrdia Urbana estava preparada per reaccionar als aldarulls de les manifestacions de divendres i dissabte perquè “malauradament no és el primer cop”. Això no obstant, ha reconegut que els va “sorprendre el grau de violència”.

Barreja heterogènia

El perfil de les persones que van protagonitzar els aldarulls és “una barreja molt heterogènia”, ha dit Batlle, que ha exposat que els fets encara s’estan investigant a través de l’anàlisi de les imatges. “Hi ha un efecte mimètic a altres ciutats i països, i gent que s’apunta en aquests festivals quan es produeixen”, ha explicat pel que fa a les persones que van entrar en establiments.

Davant la irrupció de la manifestació a la plaça Sant Miquel els agents de la Guàrdia Urbana es van retirar a dins dels edificis. Batlle ha explicat que hi havia una “situació de desproporció” i es va optar per “evitar una entrada dins les dependències municipals”. “Ens preocupa que per primera vegada s’ha intentat fer una acció a la plaça Sant Miquel, fins dissabte no havia passat”, ha apuntat.

Pel que fa al primer cap de setmana amb restriccions de mobilitat a Catalunya, el tinent d’alcalde ha dit que la situació és “molt complicada” i no ha descartat que els pròxims dies hi pugui haver mesures “més restrictives” davant “un ús abusiu i indegut” dels espais per part d’alguns ciutadans. També ha agraït el “comportament cívic general” de la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa