Més de 700 persones comencen l’any amb un bany a la platja de Sant Sebastià

Els organitzadors es plantegen batre el rècord Guiness de més gent banyant-se el primer dia de l'any de cara al futur

Més de 700 persones han fet ja el primer bany de l’any. Aquest matí, a la platja de Sant Sebastià de Barcelona, ciutadans de totes les edats han celebrat l’entrada al 2019 amb un primer bany no apte per fredolics, ja que l’aigua se situava a voltant 15 graus, i han continuat una tradició que ja fa 22 anys que es manté a la costa barcelonina. Des que el Club Natació Atlètic-Barceloneta (CNAB) va organitzar la primera trobada per banyar-se el dia 1 de gener fins al dia d’avui han augmentat els participants constantment. Tant és així, que des del CNAB es plantegen batre el rècord Guiness de més gent banyant-se el primer dia de l’any, segons recull l’ACN.

La platja de Sant Sebastià ha congregat centenars de banyistes i espectadors per donar la benvinguda a l’any nou fent el primer bany al mar de la temporada. S’hi han aplegat autèntics veterans de la iniciativa, com en Josep Ribes, que hi participa des de fa més de dues dècades i que, un any més veu amb ”una satisfacció” poder tornar-hi a ser i viure el que considera ”una passada”, com descriu trobar-se a l’aigua amb aquestes temperatures. En canvi, també n’hi ha hagut que s’estrenaven, com la Mar i la Mireia, que han vingut expressament de Molins de Rei. Han explicat a l’Agència Catalana de Notícies que no van sortir de festa i que al matí han decidit provar aquesta experiència

Pla general de la sortida del primer bany de l'any a la platja de Sant Sebastià de Barcelona / ACN (Elisenda Rosanas)

Pla general de la sortida del primer bany de l’any a la platja de Sant Sebastià de Barcelona / ACN (Elisenda Rosanas)

La bona temperatura ha permès que molts hagin allargat el bany i que la sortida fos fins i tot agradable. Els esperava, això sí, una tassa de caldo calent per qui ho necessités. Enguany, a més, els participants han col·laborat amb un donatiu de 3 euros que es destinarà a la investigació del càncer d’ovari a l’Hospital del Mar. D’aqueta manera, els organitzadors, el Club Natació Atlètic-Barcelona (CNAB) han començat a donar un caire solidari a una iniciativa que ha anat agafant molt de renom els darrers anys. De fet en declaracions a l’ACN, el vicepresident del club, Alfons Cànoves, ha explicat que el repte que es fixen és, a la llarga, poder assolir un rècord Guiness de gent que es banya al mar el primer dia de l’any. Creu que és un repte ”ben assequible” perquè actualment ja anima ciutadans d’arreu i considera que ja és ”imparable”. Per això, recorda que és una ”satisfacció i orgull” que un acte que va començar un grup d’amics s’hagi pogut convertir en el que és. 

Més informació

Nou comentari