Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 1.200 persones moren cada any per la contaminació a Barcelona, segons un estudi
  • CA

Un total de 12.218 persones van morir a Barcelona l’última dècada per culpa de l’òxid de nitrogen present a l’aire, segons un estudi de DKV i de la Fundació Ecologia i Desenvolupament (ECODES). Això suposa una mitjana de pràcticament 1.222 morts anuals a Barcelona per la contaminació. Madrid i la capital catalana acumulen 28.339 morts prematures relacionades amb la contaminació atmosfèrica, el que suposa el 30,5% del total de l’Estat, que arriba a les 92.672 morts.

L’informe assenyala la reducció del trànsit urbà com a principal mesura per millorar la qualitat de l’aire. La contaminació atmosfèrica augmenta el risc de malalties respiratòries, cardiovasculars, neurològiques i cancerígenes.

La mala qualitat de l’aire, més enllà d’empitjorar o propiciar malalties com l’asma, EPOC i al·lèrgies, també pot provocar fins a 101 malalties diferents, com ara patologies cardiovasculars, neurològiques, trastorns neuropsicològics i diferents tipus de càncer. També es relaciona amb anomalies sexuals o baix pes de nadons en néixer.

L’estudi també destaca el cost econòmic de la despesa sanitària que es genera per aquesta contaminació.

Quadruplica l’estimació de l’Agència de Salut Pública

[r:1]

Aquesta xifra multiplica per quatre l’anàlisi que va fer l’Agència de Salut Pública, que calculava que les morts provocades per la contaminació a la ciutat eren 424 de mitjana. 

Més notícies
La contaminació atmosfèrica causa més de 400 morts cada any a Barcelona
Notícia: La contaminació atmosfèrica causa més de 400 morts cada any a Barcelona
Comparteix
En l’última dècada han mort més de 3.700 persones per l’exposició continuada a nivells elevats de pol·lució

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa