Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mercabarna, Tram, Consorci de la Zona Franca i Parlem agraeixen la feina dels sanitaris

Fa setmanes que sentim parlar dels serveis essencials sense que acabem de saber exactament quins són, i segurament n’hi ha que ni tan sols tenim presents. El que està clar és que en formen part tots els professionals sanitaris: des dels metges fins als serveis de neteja dels hospitals i els ambulatoris, passant pels infermers, zeladors, treballadors de geriàtrics i personal dels centre sociosanitaris.  

Ara bé, hi ha altres empreses que no es poden aturar perquè han de garantir que tenim el necessari per quedar-nos a casa per tallar la propagació del coronavirus i perquè els treballadors sanitaris puguin fer la seva tasca contra la Covid-19 i salvar vides. I al Tot Barcelona volem agrair la feina d’algunes d’aquestes empreses que fan possible que el món continuï funcionant.

Hi ha quatre exemples clars de quatre sectors diferents: Mercabarna, Tram, el Consorci de la Zona Franca i Parlem. Totes quatre participen en la campanya del TOT Barcelona per agrair la feina dels sanitaris i, al seu torn, el TOT Barcelona vol explicar per què aquestes empreses també són essencials i com han ajustat la seva manera de treballar a les necessitats del confinament i de l’emergència sanitària

Si hi ha un centre estratègic per a la vida diària dels barcelonins és Mercabarna, la ciutat que mai descansa perquè la ciutat estigui abastida d’aliments frescos. Per mostrar el que s’hi fa aquests dies i agrair l’esforç als treballadors que no es poden quedar a casa, han gravat aquest vídeo.

Però a part de continuar fent la seva feina habitual i de mantenir el conveni amb el Banc dels Aliments, especialment necessari aquests dies, Mercabarna ha volgut fer una contribució addicional i ha creat una aplicació amb T-Systems per distribuir aliments a altres entitats socials.

A part de menjar, la necessitat de desplaçar-se dels treballadors d’altres serveis essencials, sobretot els de la sanitat, també s’ha de cobrir. I una de les empreses que ho fa és Tram, que gestiona el Trambaix i el Trambesòs. També ha llançat un vídeo en que explica aquesta funció i agrair als seus treballadors el que fan.

Aquesta companyia de transports va adaptant els seus horaris i freqüències a les necessitats que marquen les autoritats sanitàries, per garantir que en tot moment hi haurà prou servei perquè els passatgers puguin mantenir-hi les distàncies de seguretat. Per més seguretat, també difonen una guia amb recomanacions sobre com utilitzar el servei mentre hi hagi la pandèmia. I la seva contribució social s’ha completat amb la donació de 52.000 euros a entitats que treballen amb col·lectius vulnerables i de risc davant la Covid-19.

També participa de la batalla contra la pandèmia el Consorci de la Zona Franca, que ha tingut una missió fonamental, juntament amb Leitat, en la creació d’un respirador per poder-ne fabricar i distribuir a les UCIs dels hospitals en els moments més crítics de l’emergència. A més a més, els treballadors del consorci han volgut fer un vídeo. Mitjançant un muntatge, es van passant de l’un a l’altre, cadascú dels del lloc on està confinat, un missatge d’optimisme i la crida a quedar-se a casa.

I mentre tot això passa, hi ha una altra baula fonamental en aquesta cadena: internet i la telefonia, el que ens permet comunicar-nos tot i estar separats i teletreballar. I aquí és el torn de Parlem, que ha donat 400 targetes SIM als hospitals per garantir la connectivitat entre pacients aïllats i familiars mitjançant tauletes i mòbils als hospitals de tot Catalunya, en una iniciativa amb el Col·legi de Metges de Barcelona i el moviment Omplim els Magatzems, que impulsa la fabricació de material sanitari. 

parlem hosp

A més a més, la companyia no només manté l’activitat ,sinó que ha creat un protocol perquè els seus operaris tinguin molt clar com s’han de comportar per evitar contagis durant la pandèmia als domicilis que visiten per fer instal·lacions i reparacions.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa