Meduses més grans i més picades a les platges de Barcelona

Els serveis d'emergència detecten que hi ha hagut canvis en la distribució d'aquest invertebrat urticant

Les platges de Barcelona són un dels llocs preferits per a les meduses aquest any. És la conclusió que han tret els serveis d’emergències de l’observació del recompte de picades d’aquest invertebrat urticant que estan atenent.

Segons la cap del Servei de Gestió d’Emergències, Montse Font, el total de picades és força similar al de l’any passat, tot i que es temia que augmentaria. Tot i així, sí que s’ha detectat un canvi en la distribució al llarg de la costa catalana. Les platges del Barcelonès i de les Terres de l’Ebre són les dues zones on augmenten les picades de medusa aquest estiu, a diferència de la Costa Brava i la Daurada, on el nombre d’incidents d’aquest tipus ha caigut, de moment.

A més a més, s’ha observat que les meduses que hi ha a les platges del Barcelonès és més grans aquest any.

Una medusa Vilella en una imatge d'arxiu / ACN

Una medusa Vilella en una imatge d’arxiu / ACN

El total de picades de medusa que es van registrar a Catalunya l’estiu passat va ser de 6.623. La resta de serveis, 22.807, van ser per altres incidències com ara picades d’altres animals, eriçons, talls i altres lesions que els banyistes es fan a les roques o marejos. La proporció de les picades per medusa és d’una de cada quatre atencions.

Més informació

Nou comentari