Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos identifiquen estudiants que bloquejaven accessos a la UB
  • CA

El dia 9 després de la sentència ha tingut, com tots els dies anteriors, protestes vinculades a la resolució del Suprem sobre els presos polítics. Els campus Mar de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) han començat la jornada molt d’hora, però no per fer classe. A les 7 del matí desenes d’estudiants han bloquejat els accessos a aquests dos edificis universitaris per mostrar el seu rebuig a la sentència.

Fonts del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han assegurat al TOT Barcelona que a la facultat de Dret de la UB agents dels Mossos d’Esquadra han identificat cap a les 7 del matí als estudiants que feien el bloqueig. Fonts de la policia catalana han deslligat la intervenció de les investigacions per les protestes post sentència. Així, han precisat que han actuat per un requeriment que han rebut respecte al tancament de la facultat, ja que s’haurien produït “danys al bar”. Confirmen, això sí, que s’han fet identificacions, sense precisar si s’han fet a la UB o a la UPF. A la UPF no s’han fet identificacions, segons el portaveu del comitè obert. 

A la UPF una vintena de persones han tancat la universitat amb barricades a la porta d’accés principal i a la porta d’emergència. El portaveu del comitè obert del campus, un òrgan que centralitza les accions de protesta de la universitat, explica que de 7 del matí fins a les 10 hores han tancat els accessos i han negociat amb la direcció del rectorat per fer arribar les seves demandes. 

Demanen la suspensió “total” de classes

Detalla que exigeixen la suspensió total de classes fins que les demandes de l’independentisme s’assoleixin. El membre del comitè admet, però, que és una petició “de màxims” i que, com a exigència més realista, sol·liciten a la UPF un “posicionament clar” respecte a la sentència i que es garanteixi el dret a l’avaluació única per poder faltar a classe i afegir-se a les mobilitzacions. 

Pel que fa a l’actuació dels Mossos a la UB, fonts del cos especifiquen que han acudit a la facultat de Dret després de ser avisats per “danys al bar”. Allà, segons el SEPC, agents de la policia haurien identificat cap a les 7 del matí a estudiants que bloquejaven els accessos a la universitat. Quant a la reacció de la UB, les classes han estat suspeses a la facultat de Dret pel boicot dels estudiants, segons informa Europa Press. 

El rector de la universitat, Joan Elias, ha justificat la decisió pel “perill d’enfrontament físic”. Elias ha explicat que s’han produït topades verbals i que ha decidit suspendre les classes perquè temia que pogués anar a més. Sobre el posicionament de la UB després de la sentència, s’ha mostrat contundent sobre la rellevància del manifest publicat: “Els rectors hem aconseguit més que el Govern i el Parlament”. 

Sobre la denúncia d’alguns estudiants, que alertaven que els Mossos havien accedit al recinte universitari sense ordre judicial, fonts de la policia catalana ho neguen i matisen que han actuat en l’àmbit en què se’ls està permès. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa